avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe terenul agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe terenul agricol

lucrez la o asocietate infiintata dupa legea 36/1991, va rog sa imi spuneti daca comform noului cod civil asociatia este obligata sa plateasca impozitul pe terenul agricol (nu impozitul pe venit pentru ca ala l-am platit deja). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:02, 8 Februarie 2013
Obligativitatea platii impozitului nu este reglementata de Codul civil ci de Codul fiscal.
Conform art. 256 Cod fiscal orice persoană care are în proprietate teren situat în România datorează pentru acesta un impozit anual, exceptând cazurile în care în prezentul titlu se prevede altfel. Societatile agricole, detinatoare de terenuri, nu se incadreaza in categoria celor scutiti de plata impozitului.
Este vorba de Societate agricola care lucreaza terenul acesta fiind in proprietatea cetatenilor comunei
Obligatia platii impozitului revine numai proprietarilor de drept, adica persoanelor. Nu are relevanta cui este transmis dreptul de folosinta al terenului, art. 256 Cod fiscal prevede in mod clar ca obligatia platii impozitului pe teren revine persoanei care il are in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe teren inchiriat? cicko cicko Primaria inchirieaza terenurile aferenta locuintelor si in conttract stipuleaza ca esti obligat sa platesti impozitul pentru terenul inchiriat.Am spus ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren agricol RodicaMaria RodicaMaria Buna, Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Acum 5 ani am primit mostenire un hectar de teren agricol de la bunici pe care l-am dat in arenda la o ... (vezi toată discuția)