avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna 2013
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna 2013

Buna ziua,

Care este diurna interna maxima deductibila, a ramas tot 13x2,5=32,50 lei
Ce este peste se considera cheltuiala nedeductibila ?
Daca diurna depaseste 32,5 angajatul platetse impozit pe diruna ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MBG , utilizator 19:49, 28 Martie 2013
fiind bagate in categoria veniturilor de natura salariala,se datoreaza atat contributii individuale,cat si din partea angajatorului.
Dar potrivit OG 8/2013 art. 296^15 g) spune ca nu se cuprind în baza lunară a contribuţiilor sociale obligatorii ale angajatorului. Acest lucru cum se declara in 112?
Exista vreo limita calendaristica privind diurna interna? Eu imi desfasor activitatea la 500 de km de localitatea in care am sediul social. Contractul de prestari servicii este de 12 luni. Cineva mi-a spus ca "delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea diurnei og 8/2013 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta la urmatoarea intrebare : Cf. OG 8/20013 de la 01.02.2013 \\"g) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli NNorbert NNorbert Buna ziua Delegatul firmei, in interes de serviciu pleaca in strainatate, pe banii firmei cumpara mancare, bautura si la intoarcere aduce bonul. Cum ... (vezi toată discuția)
Diurna acordata pentru weekend Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca angajatul pleaca de joi pana marti in delgeatie sambata si duminica nu lucreaza dar este in delegatie pot sa ii dau diurna ... (vezi toată discuția)