avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Este legala desfiintarea postului in timp ce ma aflam ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Este legala desfiintarea postului in timp ce ma aflam in CCC?

Pina in urma cu o luna de zile am detinut functia de sef serviciu, in cadrul unei institutii publice,cu statut de functionar public. Conform legi 148/2005 am intrat in concediu de crestere a copilului,postul meu fiind ocupat de un salariat,din serviciul condus de mine. Am aflat ca postul a fost desfiintat prin restructurare. Daca este corecta masura,am in vedere ca eu ca titular al postului,ma aflu in concediu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 20:08, 12 Februarie 2009
In conditiile in care postul dvs a fost desfiintat ca urmare a restructurarii, atunci raportul dvs de serviciu trebuia sa inceteze prin eliberarea din functie a dvs ... potrivit Legii nr.188/1999 , persoana care are competenta legala de numire in functia publica va dispune eliberarea din functia publica prin act administrativ, care se comunica functionarului public in termen de 5 zile lucratoare de la emitere, in situatia in care autoritatea sau institutia publica isi reduce personalul ca urmare a reorganizarii activitatii, prin reducerea postului ocupat de functionarul public.

Multulesc,pentru raspuns. La terminarea concediului,ce fac,merg la munca, acceptind o functie de executie.
Mergeti la munca si vedeti ce spun sefii dvs ... intrucat cred ca situatia este putin complicata, intrucat daca in cadrul autoritatii sau institutiei publice exista functii publice vacante corespunzatoare, aceasta are obligatia de a le pune la dispozitie functionarilor publici. Daca nu exista functii publice vacante corespunzatoare in cadrul autoritatii sau institutiei publice, autoritatea ori institutia publica are obligatia de a solicita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in perioada de preaviz, lista functiilor publice vacante. In cazul in care exista o functie publica vacanta corespunzatoare, identificata in perioada de preaviz, functionarul public va fi transferat in interesul serviciului sau la cerere.
Functionarul public de conducere are prioritate la ocuparea unei functii publice vacante la nivel inferior.

Inca odata ,va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare AFANFANA AFANFANA Daca postul unui functionar public a fost desfiintat acel functionar public poate fi incadrat pe o functie vacanta din organigrama primariei respective (lege ... (vezi toată discuția)
Functionar public de conducere - reorganizare albu67 albu67 Sunt functionar public de conducere si a-si dori sa aflu ce se intampla in caz de reorganizare a unei institutii publice. Mentionez ca sunt pe acest post de 1 ... (vezi toată discuția)
Reorganizare - desfiintarea postului de sef serviciu leutu leutu In cat timp de la primirea unei adrese de restructurare a postului de sef serviciu pe care il ocup trebuie sa raspund institutiei ce am de gand si pe ce post ... (vezi toată discuția)