avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exceptia tardivitatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

exceptia tardivitatii

Buna seara
Legal, stiu ca am depus tardiv un recurs ce trebuia sa fie depus in termen de 5 zile.
Dar, comunicarea a ajuns pe 28 decembrie 2012, dupa-amiaza, pana a mers mapa la director la semnat, pana a distribuit corespondenta s-a terminat programul. 29, 30 decembrie week-end, 31 decembrie zi libera de la guvern, 1 si 2 ianuarie zile legale libere si eu am intrat in posesia comunicarii pe 3 ianuarie. M-am grabit sa fac recursul si pe 4 ianuarie l-am depus.
Oare se poate obtine clementa in spiritul sansei de a avea dreptul la judecata pe fond din partea judecatorului, tinand cont de conjunctura?
Parerea mea este ca recursul dvs este formulat in termenul legal, prima si ultima zi neintrand in calculul termenului (nici ziua de 28 si nici 3).

Precizati care este obiectul exact al dosarului pt un raspuns mai precis.
Dosarul este la Curte, pentru " pretenţii achiziţii publice" in litigii cu profesionistii.
Si in joc sunt foarte multi bani, de aceea zic , ca pentru o judecata corecta, tinand cont de circumstante ar trebui sa-mi acorde dreptul la fond.
Problema e ca , chiar judecatoarea a invocat din oficiu exceptia. Si mi-a dat termen sa raspund la ea.
Nu mergeti pe tocmeala si circumstante si pe accesul la justitie. Unede-i lege nu-i tocmeala nu?

Motivati ca recursul este in termenul legal formulat.
28 decembrie si 4 ianuarie nu se pune. 29-30-31-1-2 sunt 5 zile, dar 2 ianuarie fiind zi nationala libera, se mai pluseaza o zi - 3 ianuarie.
Ce cale extraordinara de atac pot folosi in cazul in care i-mi anuleaza recursul ca tardiv?

Alte discuții în legătură

Cerere de apel respinsa solov solov buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.am primit hotararea judecatoreasca in data de 17.07.2017 data postei si am depus apelul in data de ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)