avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de apel respinsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de apel respinsa

buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.am primit hotararea judecatoreasca in data de 17.07.2017 data postei si am depus apelul in data de 27.07.2017 data postei de expediere.Instanta a respins apelul din oficiu ca fiind tardiv,hotarare definitiva. dupa calculele mele 27 .07.2017 este a 10-a zi,deci consider ca apelul a fost depus in termen.intrebarea este ce pot face mai departe ,ce pot invoca pentru a repune procesul pe rol
Cel mai recent răspuns: Sztoikaarpad@yahoo.com , utilizator 11:24, 10 Septembrie 2018
Ce obiect a avut actiunea?
Actiunea este o contestatie la executare silita,atacata cu apel, Iar cererea de apel a fost respinsa ca tardiv formulata la instanta de apel , tardivitate invocata din oficiu , desi ea a fost depusa in termenul legal de 10 zile .
Si in opinia mea ati formulat apelul in termenul de 10 zile.termenele se calculeaza pe zile libere adica, nu se ia in calcul ziua in care incepe sa curga termenul si ziua in care se implineste termenul.Hotararea este definitiva,putand fi atacata numai cu apel conf.art.718NCPC.
Puteti incerca sa formulati o contestatie in anulare art 503 alin 2 pct 2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale.
Probabil la dosar nu era, sau nu a fost observat, plicul de expediere, motiv pt care s-a considerat ca cererea a fost depusa personal la data la care a fost inregistrata, Soluţia respingerii recursului ca tardiv fiind rezultatul unei greşeli materiale
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Respingere cerere reexaminare, cale de atac tzuku51 tzuku51 In calitate de expert,am fost amendat de inastanta(nu comentez motivele,total nedreptatite) si mi-a fost respinsa cererea de reexaminare pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj carstea valentin carstea valentin ICCJ a respins recursul inaintat ca tardiv desi se vede clar ca hotarirea curtii de apel este redactata pe data de 08.10.2008 ,iar recursul este depus pe data ... (vezi toată discuția)
Cale de atac executare silita solov solov Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am facut o contestare la executare silita la judecatorie, care a fost respinsa. Comunicarea sentintei am ... (vezi toată discuția)