avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cale de atac executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

cale de atac executare silita

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Am facut o contestare la executare silita la judecatorie, care a fost respinsa. Comunicarea sentintei am primit-o in data de 17 iulie 2017 ( data postei pe plic ) data de la care in termen de 10 zile am depus apel impotriva acesteia. Apelul a fost respins ca tardiv introdus ( la sasizarea instantei din oficiu) deoarece la dosar posta romana a transmis p-v de comunicare ca, sentinta mi-ar fii fost comunicata in data de 10 iulie 2017 si nu in data de 17 iulie ( cum am eu pe plic) fapt pentru care instanta a calculat termenul din 10 si nu din 17 iulie.Impotriva sentineti de apel prin care se respinge apelul ca tardiv depus, am depus contestatie in anulare pe considerentul ca a fost o greseala materiala in ceea ce priveste comunicarea sentintei insa si aceasta a fost respisa luindu-se ca proba PV al postei romane de la dosar. Ulterior ,in data de 20 martie, am solicitat postei sa-mi prezinte dovada care a stat la baza comunicarii plicului in data de 10 iulie in urma careia ei au trimis pv la instanta, insa nu am primit inca un raspuns de la ei. In motivarea instantei de la contestatia in anulare pe care au respins-o , aceasta motiveaza ca PV de inmanare este singura dovada de comunicare a sentintei iar mentiunile din pv poate fii combatute numai prin procedura inscrierii in fals, conf art. 164 alin 4 CPCiv. Pentru aceasta speta va rog sa ma indrumati daca ar trebui sa fac o plingere penala pentru inscrieri in fals impotriva PV de la posta, care este procedura , daca si cum as mai putea continua procesul privind executarea silita avind in vedere ca ata sentinta din apel cat si cea de la contestatia in anulare sunt definitive, ce termene si cai de atac mai pot exercita. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Revizuire ?????? solov solov Buna ziua, Impotriva unei hotarari definitive a tribunalului , care a judecat o contestatie in anulare formulata impotriva unei decizii data in apel, as ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel respinsa solov solov buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.am primit hotararea judecatoreasca in data de 17.07.2017 data postei si am depus apelul in data de ... (vezi toată discuția)
Tardivitate declarare recurs litigiu de munca PensiuneBradul PensiuneBradul Buna ziua. Sentinta de la tribunal mi a fost comunicat adica aruncat in cutia postala in data de 25 Octombrie 2013, eu declararea de recurs am trimis prin ... (vezi toată discuția)