avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tardivitate declarare recurs litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tardivitate declarare recurs litigiu de munca

Buna ziua.
Sentinta de la tribunal mi a fost comunicat adica aruncat in cutia postala in data de 25 Octombrie 2013, eu declararea de recurs am trimis prin posta cu recomandat in 07. Noiembrie. Deci data de pe plicul postei este 07.11.2013.
Va rog sa mi spuneti daca intradevar este tardiv sau nu.

Intrebarea 2: Deoarece s-a admis tardivitatea ceruta de partea adversa, si mi s a respins recursul acum am depus contestatie in anulare deoarece sentinta recurata nu a fost comunicata in mod legal.
Pe procesul verbal de la dosar scrie ca avand in vedere ca nu m au gasit acasa au afisat, ceea ce nu este adevarat, a fost bagat in cutia postala de catre postas.
Are dreptul postasul sa faca afisari sau nu, eu am inteles ca doar agentul procedural sau alt angajat al instantei are dreptul la afisare, si postasul nu.
Care este parerea dumneavoastra?
Pe proces verbal scrie numele postasului iar dupa nume scrie AGENT PROCEDURAL dar in realitate aceasta persoana nu este agent procedural si factor postal. pt acest motiv am depus contestatia in anulare . ce sanse credeti ca sunt?

Aceasta contestatie de obicei se judeca de aceeasi judecatori ca si recursul?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:25, 17 Februarie 2014
Contestatia in anulare se judeca la instanta care v/a solutionat recursul. Nu de catre acelasi complet. Pentru cele enuntate de catre Dvs este greu de exprimat un punct de vedere atata timp cat nu au fost vazute inscrisurile...
sincer nu vreau sa va dezamgesc dar atit timp cit va fost lasata comunicarea se considera procedura legal indeplinit sunt forte drastici cei de la CA.
O hotărâre judecătorească poate fi comunicată și prin afișare iar termenul de recurs într-un litigiu de muncă este de 10 zile. Dvs. ați formulat tardiv recursul.

Acum doriți să formulați contestație în anulare pentru un motiv care nu este prevăzut în Codul de procedură civilă și care ar fi trebuit să fie invocat în recurs. Îmi pare rău, însă, în opinia mea, nu aveți șanse să câștigați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen recurs mariavasile mariavasile Pe 20 iunie s-a dat sentinta civila cu drept de recurs in 10 zile de la data comunicarii, pe data de 21 iunie am depus cerere catre instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Lipsa instiintare contraventie wildkatt wildkatt Buna ziua! Am aflat saptamana aceasta, din greseala (facandu-mi cont pe Ghiseul.ro), ca am un proces-verbal de constatare a contraventiei cu amenda, datand din ... (vezi toată discuția)
Furat comunicare hotarare civila - divort endzone endzone Buna ziua sunt intr-un proces de 2 ani cu fosta sotie , ieri am fost la servici si am fost anuntat de postas ca a ajuns comunicarea in urma Apelului facut la ... (vezi toată discuția)