avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... furat Comunicare Hotarare civila - divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

furat Comunicare Hotarare civila - divort

Buna ziua sunt intr-un proces de 2 ani cu fosta sotie , ieri am fost la servici si am fost anuntat de postas ca a ajuns comunicarea in urma Apelului facut la tribunalul Bucuresti. L-am rugat sa imi puna comunicarea la cutia de scrisori , cand am ajuns acasa dupa terminarea programului de munca...comunicarea lipsea ( a fost furata ). ce pot face in cazul acesta....daca nu am acea comunicare nu mai pot face recursul ??? va rog mult ajutati-ma cu un sfat . Va multumesc !
Poti sa te duci la posta sa vad ce s-a intamplat de adevarat. Poti sa te duci la tribunal. Si poti sa te uiti aici: [ link extern ] /
pentru a afla starea procesului, nu ce s-a intamplat in urma comunicarii. In orice caz, fara comunicarea cu implinirea cerintele procesale (postasul daca nu a primit semnatura dv nu are cum se dovedeasca implinirea cerintele procedurale), si fara firma dv nu se poate continua judecarea, nici comunicarea este valida. Conform art 85 si urmatoarele ale codului de procedura civila.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Am rugat postasul in urma apelului telefonic sa semneze in locul meu si sa puna comunicarea la cutia mea postala. .. intrebarea mea este fara aceasta comunicare mai pot face recurs ? sau de unde pot obtine o copie la acestea comunicare ? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
endzone, utilizator
Da, puteti formula recurs in termen de 30 de zile de la data comunicarii hotararii, iar la dosar puteti verifica exact care este aceasta data.
Pentru a obtine un exemplar al hotararii comunicate, formulati o cerere de eliberare a unei copii xerox.
Da , multumesc frumos , am inteles.
alvarolipo a scris:

Poti sa te duci la posta sa vad ce s-a intamplat de adevarat. Poti sa te duci la tribunal. Si poti sa te uiti aici: [ link extern ] /
pentru a afla starea procesului, nu ce s-a intamplat in urma comunicarii. In orice caz, fara comunicarea cu implinirea cerintele procesale (postasul daca nu a primit semnatura dv nu are cum se dovedeasca implinirea cerintele procedurale), si fara firma dv nu se poate continua judecarea, nici comunicarea este valida. Conform art 85 si urmatoarele ale codului de procedura civila.

Interesant, tocmai mi s-a respins un recurs ca motivat tardiv pentru ca postasul a lasat comunicarea in alta casuta postala si a declarat ca a afisat-o pe usa. Nu are semnatura mea pe nimic. Iar Curtea de Apel, cu toate ca a admirat comunicarea in original, in toata splendoarea ei, neintinata de adeziv sau alt lipici, a respins recursul ca si motivat tardiv.

Alte discuții în legătură

Tardivitate declarare recurs litigiu de munca PensiuneBradul PensiuneBradul Buna ziua. Sentinta de la tribunal mi a fost comunicat adica aruncat in cutia postala in data de 25 Octombrie 2013, eu declararea de recurs am trimis prin ... (vezi toată discuția)
Aceeasi instanta din constanta........situatie disperata!!!! rosu gheorghe rosu gheorghe De aproape patru luni astept de la instanta comunicarea unei motivari a hotararii pentru a putea introduce recurs. Am fost de nenumarate ori la tribunal sa ... (vezi toată discuția)
Comunicarea motivarii unei hotariri judecatoresti ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : daca motivarea unei HOTARIRI JUDECATORESTI se comunica prin POSTA iar posesorul nu poate fi gasit de lucratorul postal ( s-a mutat de ... (vezi toată discuția)