avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa instiintare contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa instiintare contraventie

Buna ziua! Am aflat saptamana aceasta, din greseala (facandu-mi cont pe Ghiseul.ro), ca am un proces-verbal de constatare a contraventiei cu amenda, datand din august. Am rascolit prin cutia postala si am vazut, intr-adevar, plicul. Totusi, legal vorbind, trebuia sa imi fie inamanat cu aviz de primire sau, daca nu eram acasa, sa afiseze pe usa cu un martor. Lucrurile acestea nu s-au intamplat, iar eu puteam sa nu stiu de amenda nici pana acum. Nu mai spun ca s-a dus si dreptul de a plati jumatate din suma. Mai pot contesta cumva ceva in aceasta situatie? De ce nu suna pe numarul de telefon? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2023
wildkatt, utilizator
Cel mai recent răspuns: wildkatt , utilizator 01:53, 7 Noiembrie 2023
La momentul depunerii la cutia postala agentul procedural sau poștașul întocmesc un pv care face dovada comunicarii..La acest moment e tardiv sa contestați sau sa mai puteți achita jumătate din minim.Daca nu vi se comunica deloc,aflați de amenda la taxe și impozite sau pe site atunci se puteau face demersuri,solicita repunerea în termen,făceați o cerere de comunicare către organul fiscal etcetc.Procedura și legislația în general nu funcționează după cum ne imaginam sau cum ne am dori ci după reguli fixe.
.
Multumesc pentru rapuns. Tocmai aceste reguli fixe nu sunt respectate. Scrie clar in lege ”cu aviz de primire”.

Atunci mai am o intrebare: daca eu am aflat despre acest lucru pe 03.11, nu ar trebui ca termenul de 15 zile sa inceapa cu aceasta data?
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2023
wildkatt, utilizator
Termenul.curge de la data postei de pe plic ,este valabil în toate procesele guvernate de procedura civila.
Ok, am inteles. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)
Taxa pod fetesti danielau danielau Am trecut in luna august 2015 pe podul de la Fetesti si am achtat prin sms. Din neatentie am gresit numarul de la masina gen B 11 ROS in loc de B 22 ROS ... (vezi toată discuția)