avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... depasire termen recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

depasire termen recurs

Pe 20 iunie s-a dat sentinta civila cu drept de recurs in 10 zile de la data comunicarii, pe data de 21 iunie am depus cerere catre instanta de judecata privind recursul.Comunicarea privind sentinta civila mi-a sosit prin posta fara confirmare de primire in data de 9 iulie (stampila postei), eu am gasit-o mult mai tarziu in cutia postala si am depasit termenul de depunere la dosar si a comunicarii.Daca cererea de recurs a fost depusa pe 21 iunie si comunicarea sentintei pe 09 august , mai poate fi acceptat recursul in instanta? Daca nu, ce cai de atac a sentintei civile mai pot fi utilizate?
Cel mai recent răspuns: ELENA VASILE , Consilier juridic 16:40, 10 August 2012
Data luat ain considerare este cea de dovada e comunicare. daca ati depasit termenul puteti solicita repunerea in termenul de recurs insa va trebuie motivata foarte bine ...in general se resping.....in orice caz ca nu ati verificat cutia postala si nu este prin confirmare nu sunt astfel de motive deoarece procedura nu prevede confirmare de primire
Recursul trebuie sa fie formulat impreuna cu motivele de recurs, fiindu-mi destul de greu sa cred ca ati putut formula si motivele de recurs in conditiile in care nu aveati si dispozitivul hotararii atacate. Daca nu ati anexat motivele de recurs acesta va fi anulat ca nemotivat, sau va veti limita doar la motivele de recurs mentionate in cadrul declaratiei de recurs (daca le-ati anexat declaratiei)
Fata de faptul ca nu v-a fost comunicata sentinta personal sub semnatura, formulati cat de repede cu putinta recursul la care sa anexati si motivele de recurs, prevalandu-va in fata instantei de recurs pe faptul ca nu ati luat la cunostinta de hotarare decat in data de 09 august, solicitand totodata repunerea in termenul de recurs

Multa bafta !
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Alexandru Popescu, Avocat
Recursul poate fi promovat inainte si motivat dupa primirea hotararii.....in rest este corect:D
Cu referire la situati dvs. opinia mea este urmatoarea:

1. Comunicarea Sentintei, de catre instantele de judecata, nu se face cu confirmare de primire! Se face pe baza unui proces verbal pe care il semnati doar daca sunteti gasit/a la domiciliu cand vine postasul. Daca nu sunteti acasa vi se lasa in cutia postala, ceea ce inseamna ca va fost comunicata prin afisare!

2. Va recomand sa formulati o cerere completatoare la recursul deja formulat, prin care sa dezvoltati motivele de recurs, aratand printre altele si faptul ca ati declarat recurs in termen legal inainte ca sentinta recurata sa fie redactata. Apoi sa o depuneti cat se poate de repede la dosar, prin registratura sau posta, astfel incat sa se gaseasca la dosarul cauzei cu cel putin 15 zile inainte de primul termen de judecata.

3. O a 3-a varianta ar fi cererea de repunere in termen motivata tot de faptul ca ati declarat recurs in termen legal inainte ca sentinta recurata sa fie redactata!

Din pacate graba nu este buna niciodata!

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea hotararii instantei de fond Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar in care am calitatea de parat,instanta de fond si-a motivat in sfarsit hotararea dupa mai multe luni de la pronuntare,dar cu toate ... (vezi toată discuția)
Cerere repunere in termen dumitru2000 dumitru2000 avem o sentinta ea a fost \"comunicta\" catre reclamantul x (i s-a pus in cutia postala - deci nu i s-a comunicat valabil in sensul art. 86 cpc - ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face în cazul când motivarea unei sentințe "dispare" ... Florin Valentin S Florin Valentin S Ce se poate face în cazul când motivarea unei sentințe \"dispare\" de la cutia poștală iar pe dosarul online al cauzei nu este publicată...Trec cele 30 ... (vezi toată discuția)