avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere cerere reexaminare, cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere cerere reexaminare, cale de atac

In calitate de expert,am fost amendat de inastanta(nu comentez motivele,total nedreptatite) si mi-a fost respinsa cererea de reexaminare pe motiv de "tardivitate", hotararea fiind definitiva; inca nu am primit hotararea si motivarea,dar am luat la cunostinta de pe site-ul just.ro;
verificand datele,am constatat ca instanta a calculat gresit in sensul ca am primit citatia prin care am fost instiintat de amenda in data de joi 30 oct.2014 si cererea am depus-o joi 13.nov.2015,termenul limita a celor 15 zile fiind 15nov,dar cazand intr-o sambata,termenul limita era luni 17nov.
deci motivatia de tardivitate NU se justifica,hotararea este definitiva si atunci ce pot sa mai fac? raman bun de plata pentru o neglijenta a instantei,sau instanta a dat hotararea ca sa nu se contrazica?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:09, 7 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc;
ce art. din cpc sa invoc?
tzuku51 a scris:
...ce art. din cpc sa invoc?


... si care ar fi noile probe, de care nu ar fi avut cunostinta, nu este asta conditia?
Din ce am mai citit si eu, stiam ca erorile materiale pot fi indreptate si din oficiu de instanta, chiar daca s-a dat o decizie. Scuze daca ma insel.
~ Conținut șters la cerere ~
cum pot promova un recurs,din moment ce hotararea la fond este definitiva?

Alte discuții în legătură

Solicitare respingere marcel.damaschin marcel.damaschin Contestatia in anulare si revizuirea pe ce temei se poate cere respingerea? Si care este formularea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cerere de apel respinsa solov solov buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.am primit hotararea judecatoreasca in data de 17.07.2017 data postei si am depus apelul in data de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)