avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... motive contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

motive contestatie in anulare

Buna! Poate cineva sa-mi traduca motivul contestatiei in anulare bazat pe textul din art 503 ncpc alin 4
" instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra unuia dintre recursurile declarate in cauza."
pe intelesul meu.Am o hotarare civila definitiva prin care instanta de fond si de apel nu mi-au luat in seama probele .Sentinta din apel e copiata dupa cea de la fond ,nu mi-au raspuns la apararile mele absolut de loc ca si cand nu ar fi existat la dosar. #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters403290 , utilizator 16:48, 1 Octombrie 2016
Asta inseamna ca, in cauza au fost promovate recursuri si instanta de recurs nu s-a pronuntat cu privire la acele recursuri,adica le-a ignorat,ceea ce constituie motiv ptr.contestatia in anulare.
Am inteles ca se aplica si sentintelor fara drept de recurs.In cazul meu merge acest motiv?
Da, se aplica si hotararilor instanelor de apel care,potrivit legii,nu pot fi atacte cu recurs.[Art.503(3)NCPC].
Multumesc, nu am inteles daca in cazul meu pot invoca art 503 alin 4?
As mai avea o intrebare daca sunteti amabil sa imi raspundeti.Pot invoca art 166 cpc ca exceptie a lucrului judecat, in contestatia in anulare, daca am gasit in jurisprudenta o speta similara in care instanta a judecat altfel decat in speta mea?
Numai bine, multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire sau contestație în anulare ? danalida danalida Revizuire sau contestație în anulare ? Aș dori să îmi spuneți vă rog ce posibilități mai am ? Am fost sancționată contravențional , am făcut ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare mihaela_1968 mihaela_1968 Am avut un proces cu Casa Judeteana de Pensii pentru recunoasterea grupei. Am castigat la Tribunalul Gorj, ei au facut apel, si la Curtea de Apel li s-a admis ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta mototo mototo Va supun atentiei urmatoarea situatie : - tribunalul pronunta o sentinta pe contencios administrativ - comunicare informatiii de interes ... (vezi toată discuția)