avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

Am avut un proces cu Casa Judeteana de Pensii pentru recunoasterea grupei. Am castigat la Tribunalul Gorj, ei au facut apel, si la Curtea de Apel li s-a admis apelul. Am grupa de munca trecuta in carnetul de munca. In ce conditii pot face contestatie in anulare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:31, 13 Mai 2015
Art.503.Obiectul si motivele contestatiei in anulare NCPC(1)Hotararile definitive pot fi atacate cu contestatie in anulare atunci cand contestatorul nu a fost legal citat si nici nu a fost prezent la termenul cand a avut loc judecata.
(2)Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie in anulare atunci cand:
1.hotararea data in recurs a fost pronuntata de o instanta necompetenta absolut sau cu incalcarea normelor referitoare la alcatuirea instantei si, desi se innvocase exceptia corespunzatoare,instanta de recurs a omis sa se pronunte asupra acesteia;
2.dezlegarea data recursului este rezultatul unei erori materiale;
3.instanta de recurs, respingand recursul sau adimtindu-l in parte, a omis sa cerceteze vreunul din motivele invocate de recurent in termen;
4.instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra unuia din recursurile declarate in cauza.
(3)Dispozitiile alin.(2) pct.1,2 si 4 se aplica in mod corespunzator hotararilor instantelor de apel care,potrivit legii,nu pot fi atacate cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestația în anulare divort noriszah noriszah Care sunt cazurile de acceptare a contestatiei in anulare in procesul de divort? (vezi toată discuția)
Calcul sulta recurs viomari viomari Buna seara, Intampin o problema pe care am intampinato si in apel,unii judecatori nu au prea fost la orele de matematica ptr ca se trezesc cu niste calcule in ... (vezi toată discuția)
Revizuirea unei hotariri definitive gerox gerox Daca s-a respins pe legea 10 o cerere de retrocedare a unui teren ( netrecut în proprietatea publica dar administrat de primarie) de 240 mp , cumparat de ... (vezi toată discuția)