avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuirea unei hotariri definitive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuirea unei hotariri definitive

Daca s-a respins pe legea 10 o cerere de retrocedare a unui teren ( netrecut în proprietatea publica dar administrat de primarie) de 240 mp , cumparat de primul si unicul proprietar , care a construit o casa pe o parte a acestui teren - amprenta- care a fost trecuta fara titlu în posesia primariei , cu acte de proprietate în regula , la notificarea primariei, aceasta retrocedîndu-i doar O PARTE din teren , fara amprenta si refuzînd 100mp de retrocedat sub motiv ca ar fi fost vînduti de primarie actualului proprietar si se constata ulterior ( deciziei definitive) ca cei 100mp din acest teren nu se gaseau de fapt ( noi acte furnizate de OCPI) pe localizarea acestui teren revendicat ( la adresa respectiva) ci vis-a -vis ( fiind respinsi acesti 100mp de la retrocedare de catre primarie si apoi de Instanta , sub motiv ca au fost "vînduti" altei persoane ...) la alta adresa , se poate revizui hotarîrea pe motivul gasirii de noi documente ce atesta localizarea la alta adresa a acestor 100 mp , dar cerînd ÎNTREAGA suprafata de 240mp ( care nu a fost retrocedata caci o parte fiind vînduta ) ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:48, 3 Februarie 2015
mai repede...
Contestaţia în anulare

Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare

Art. 503. - (1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.
(2) Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când:
1. hotărârea dată în recurs a fost pronunţată de o instanţă necompetentă absolut sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei şi, deşi se invocase excepţia corespunzătoare, instanţa de recurs a omis să se pronunţe asupra acesteia;
2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;
3. instanţa de recurs, respingând recursul sau admiţându-l în parte, a omis să cerceteze vreunul dintre motivele de casare invocate de recurent în termen;
4. instanţa de recurs nu s-a pronunţat asupra unuia dintre recursurile declarate în cauză.
(3) Dispoziţiile alin. (2) pct. 1, 2 şi 4 se aplică în mod corespunzător hotărârilor instanţelor de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestația în anulare divort noriszah noriszah Care sunt cazurile de acceptare a contestatiei in anulare in procesul de divort? (vezi toată discuția)
Cai de atac leusan leusan Cate cai de atac se pot exercita int-un proces civil, (anulare pr verbal de contraventie).? (vezi toată discuția)
Proces stimulente Tororoki Tororoki Lucrez intr-o primarie din septembrie 2014 si in decembrie 2014 colegii mei au primit in instanta stimulente din octombrie 2010. Jumatate de primarie a primit ... (vezi toată discuția)