avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cai de atac
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cai de atac

Cate cai de atac se pot exercita int-un proces civil, (anulare pr verbal de contraventie).?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 19 Aprilie 2011
calea de atac a unei hotarari judecatoresti pronuntate intr-o plangere impotriva unui proces verbal de stabilire si sanctionare a unei contraventii este RECURSUL.
si in cazul in care ar fi respins, mai se poate exercita vreo alta cale?
Nu mai este alta cale de atac. Totusi trebuie sa fiti atent, intrucat sunt plangeri contraventionale care se judeca in mod definitiv si irevocabil in numai prima instanta.
Dar s-ar putea totusi face contestatie in anulare(la recurs)?
leusan a scris:

Dar s-ar putea totusi face contestatie in anulare(la recurs)?

Se poate exercita calea de atac extraordinara a contestatiei in anulare dar numai in conditiile prevazute expres de art.318 C.proc.civ.
Potrivit art.318 alin.1 C.proc.civ. , hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie când dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale sau când instanţa, respingând recursul sau admiţându-l numai în parte, a omis din greşeală să cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac teslovan florentina teslovan florentina Daca recursul a fost respins si nu ma vad in nici un motiv care sa ma ajute la cele doua cai extraordinare ce mai pot face?Cineva m-a indrumat la o contestatie ... (vezi toată discuția)
Ultima instanta pentru litigii de munca baltat_alina baltat_alina Am fost concediata, am primit castig de cauza la tribunal dar la recurs am pierdut. Se mai poate face ceva? Recurs in anulare? (vezi toată discuția)
Contestatie ContSters30487 ContSters30487 nu prea am motive de contestatie in anulare, as zice ca mai multe motive am la revizuire. Ce spuneti as putea sa ma folosesc la contestatie , de aplicarea ... (vezi toată discuția)