avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul sulta recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul sulta recurs

Buna seara,
Intampin o problema pe care am intampinato si in apel,unii judecatori nu au prea fost la orele de matematica ptr ca se trezesc cu niste calcule in raportul de expertiza si habar nu au ce sa ia de bun.Cum este posibil ca sa ai 3 sume si sa faci greseli enorme lasand oameni nenorociti pe viata .am suma x de plata dupa divort se imparte la 2 ,o parte plateste mai mult alta parte deloc ,se face dovada cu acte ,ramane suma y de plata la momentul deciziei si tu judecator imparti suma y de plata la 2,fara sa ti cont de cel carr a platit.Doamne vb aia celebra traim in romania si asta ne ocupa tot timpu.Cum pot indrepta aceasta eroare,ptr ca nu mai am nicio cale de atac.Pot invoca art 281 cpcv vechi?ce sanse am sa dovedesc ca a fost un calcul eronat si sa pot indrepta eroarea materiala judiciara.Multumesc ptr.raspuns anticipat.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:50, 3 Februarie 2015
Contestaţia în anulare

Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare

Art. 503. - (1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.
(2) Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când:
1. hotărârea dată în recurs a fost pronunţată de o instanţă necompetentă absolut sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei şi, deşi se invocase excepţia corespunzătoare, instanţa de recurs a omis să se pronunţe asupra acesteia;
2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;
3. instanţa de recurs, respingând recursul sau admiţându-l în parte, a omis să cerceteze vreunul dintre motivele de casare invocate de recurent în termen;
4. instanţa de recurs nu s-a pronunţat asupra unuia dintre recursurile declarate în cauză.
(3) Dispoziţiile alin. (2) pct. 1, 2 şi 4 se aplică în mod corespunzător hotărârilor instanţelor de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestația în anulare divort noriszah noriszah Care sunt cazurile de acceptare a contestatiei in anulare in procesul de divort? (vezi toată discuția)
Revizuirea unei hotariri definitive gerox gerox Daca s-a respins pe legea 10 o cerere de retrocedare a unui teren ( netrecut în proprietatea publica dar administrat de primarie) de 240 mp , cumparat de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare mihaela_1968 mihaela_1968 Am avut un proces cu Casa Judeteana de Pensii pentru recunoasterea grupei. Am castigat la Tribunalul Gorj, ei au facut apel, si la Curtea de Apel li s-a admis ... (vezi toată discuția)