Buna seara,
Intampin o problema pe care am intampinato si in apel,unii judecatori nu au prea fost la orele de matematica ptr ca se trezesc cu niste calcule in raportul de expertiza si habar nu au ce sa ia de bun.Cum este posibil ca sa ai 3 sume si sa faci greseli enorme lasand oameni nenorociti pe viata .am suma x de plata dupa divort se imparte la 2 ,o parte plateste mai mult alta parte deloc ,se face dovada cu acte ,ramane suma y de plata la momentul deciziei si tu judecator imparti suma y de plata la 2,fara sa ti cont de cel carr a platit.Doamne vb aia celebra traim in romania si asta ne ocupa tot timpu.Cum pot indrepta aceasta eroare,ptr ca nu mai am nicio cale de atac.Pot invoca art 281 cpcv vechi?ce sanse am sa dovedesc ca a fost un calcul eronat si sa pot indrepta eroarea materiala judiciara.Multumesc ptr.raspuns anticipat.
Art. 503. - (1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.
(2) Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când:
1. hotărârea dată în recurs a fost pronunţată de o instanţă necompetentă absolut sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei şi, deşi se invocase excepţia corespunzătoare, instanţa de recurs a omis să se pronunţe asupra acesteia;
2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;
3. instanţa de recurs, respingând recursul sau admiţându-l în parte, a omis să cerceteze vreunul dintre motivele de casare invocate de recurent în termen;
4. instanţa de recurs nu s-a pronunţat asupra unuia dintre recursurile declarate în cauză.
(3) Dispoziţiile alin. (2) pct. 1, 2 şi 4 se aplică în mod corespunzător hotărârilor instanţelor de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs.