avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere cerere reexaminare, cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere cerere reexaminare, cale de atac

In calitate de expert,am fost amendat de inastanta(nu comentez motivele,total nedreptatite) si mi-a fost respinsa cererea de reexaminare pe motiv de "tardivitate", hotararea fiind definitiva; inca nu am primit hotararea si motivarea,dar am luat la cunostinta de pe site-ul just.ro;
verificand datele,am constatat ca instanta a calculat gresit in sensul ca am primit citatia prin care am fost instiintat de amenda in data de joi 30 oct.2014 si cererea am depus-o joi 13.nov.2015,termenul limita a celor 15 zile fiind 15nov,dar cazand intr-o sambata,termenul limita era luni 17nov.
deci motivatia de tardivitate NU se justifica,hotararea este definitiva si atunci ce pot sa mai fac? raman bun de plata pentru o neglijenta a instantei,sau instanta a dat hotararea ca sa nu se contrazica?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:09, 7 Martie 2015
Nu puteţi promova recurs şi nici contestaţie în anulare specială (cea de la art. 503, alin. 2, pct. 2 Cod procedură civilă). Dacă le-aţi promova, ambele ar fi respinse ca inadmisibile. Nu mai aveţi cale de atac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive contestatie in anulare ContSters403290 ContSters403290 Buna! Poate cineva sa-mi traduca motivul contestatiei in anulare bazat pe textul din art 503 ncpc alin 4 \" instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi atacate hotãrârile contradictorii pronuntate de aceeasi instanta in cauze similare? arseneconstanta arseneconstanta Obiect-contestații decizii pensionare, stadiu procesual-recurs. Recursurile declarate de casa de pensii sunt nule(pentru toate cazurile nu diferă decât ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare manuelaturcu manuelaturcu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati ! Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , ... (vezi toată discuția)