avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta intre girant si fideiusor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta intre girant si fideiusor ?

Care este diferenta intre girant si fideiusor? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina31kyky , utilizator 20:52, 31 Ianuarie 2013
Girant - persoana care se angajeaza sa plateasca datoriile scadente ale unui tert, in cazul in care acesta din urma este incapabil sa le achite. Veniturile acestuia nu sunt luate in calcul la obtinerea creditului.
Fidejusor - Persoana care, printr-un contract de fidejusiune incheiat cu un creditor, se obliga sa garanteze acestuia o anumita creanta, executand el obligatia atunci cand debitorul principal nu o executa el insusi.
In concluzie, este tot una.
MULTUMESC !O SEARA BUNA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor didero didero sotul meu avea o firma in care era asociat cu inca o persoana;am semnat pe un contract de fidejesiune la banca;intrebarea mea este ce se intampla acum cand el ... (vezi toată discuția)
Promisiunea faptei altuia Borsec Borsec Buna ziua. Vreau sa va rog sa-mi explicati ceva in legatura cu promisiunea faptei altuia. Conform definitiei promisiunea faptei altuia este un contract prin ... (vezi toată discuția)
Fidejusori getuta getuta Buna seara . Pot fi numita fidejusor daca nu am domiciliul in teritoriul jurisdictional al tribunalului judetean la care trebuie sa se dea obligatia ? (vezi toată discuția)