avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua,
Sunt asociata intr-un SRL cu 50%, impreuna cu un alt asociat, care detine diferenta de 50%. El doreste sa imi cedeze partile lui sociale. In afara de hotararea AGA, in care sa mentionam ca asociatul X cedeaza partile sociale "cu titlu gratuit", mai este nevoie de contract de cesiune?
In cazul in care este nevoie, ma poate ajuta cineva cu un model de contract de cesiune?
In afara de acestea ar mai fi nevoie si de altceva?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:12, 31 Ianuarie 2013
Daca sunt cuprinse in hotarare toate elementele pe care le solicita registrul comertului, nu.
Acestea sunt: - denumirea societatii, datele de identificare J si CUI, sediul, datele asociatilor, modalitatea in care se face cesiunea ( la valoarea nominala sau nu), eventual dovada platii impozitului daca s-a obtinut vreun castig in urma cesiunii si declaratia de asociat unic, daca ramane un singur asociat. Hotararea trebuie sa aiba atasat contorul de cuvinte in vederea publicarii in M. Of. si sa redactati un act constitutiv actualizat. Costurile de inregistrare ajung pe la 600 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti soc in interiorul firmei mhy mhy Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu inf. despre actele si pasii de urmat pt preluarea partilor soc. Caz: asociat A cedeaza partea lui, 50%, lui B care va ... (vezi toată discuția)
Cedare actiuni andrreea01 andrreea01 daca ii cedez asociatului meu ( srl , 50-50), actiunile mele, se poate face la notariat sau trebuie la regsitrul comertului?Care este procedura legala , unde ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale, recodificare, schimbare sediu rocs rocs as vrea un sfat in legatura cu urmatoarea situatie; am o cesiune firma, se schimba doar actionariatul, sediul si as vrea sa fac si recodificarea ob de ... (vezi toată discuția)