avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cedare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cedare actiuni

daca ii cedez asociatului meu ( srl , 50-50), actiunile mele, se poate face la notariat sau trebuie la regsitrul comertului?Care este procedura legala , unde sa fac actele , acre sunt costurile si cat dureaza?
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 17:40, 28 Octombrie 2010
Daca le cedati in cadrul firmei, totul se va face la ORC si va trebuie:
Hotarare AGA in acest sens, + contor de cuvinte
Act constitutiv actualizat
Contract de Cesiune a partilor sociale
Declaratie (fie la notariat fie atestata de avocat) ca indeplineste conditiile pentru a fi asociat unic
Daca nu a fost el administrator, trebuie si specimen de semnatura dat la notariat. Daca este el adm deja, nu mai trebuie
Cerere-tip de la ORC
Dosar cu sina
costa undeva intre 400 si 600 lei (in fucntie nr cuv. ale hotararii AGA) si dureaza 5 zile lucratoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale NoY NoY Buna ziua, Sunt asociata intr-un SRL cu 50%, impreuna cu un alt asociat, care detine diferenta de 50%. El doreste sa imi cedeze partile lui sociale. In afara ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator edusa edusa Buna ziua am o firma cu cod caen 702, si as vrea sa o cedez parintilor mei?ce trebuie sa fac si daca contractele care sunt incheiata raman in ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)