avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REINTEGRARE SI DREPTURI SALARIALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REINTEGRARE SI DREPTURI SALARIALE

Buna ziua,

Am de recalculat state si declaratii, conform Ordinului 1045/2012, referitor la reintegrati, dar am urmatoarele nelamuriri si va rog sa ma ajutati in acest sens :

1. Pentru un salariat care a obtinut in instanta doar "plata salariilor cuvenite" de la data desfacerii contractului individual de munca si pana la data pronuntarii instantei, fara a obtine si reintegrarea pe post (nu a fost solicitata), se mai fac rectificative la state si la Decl 112? Mentionez ca in hotararea judecatoreasca scrie doar atat : plata salariilor cuvenite. Se procedeaza corect daca se pun salariile gramada la o singura luna, la care se calculeaza contributiile, fara a se mai face rectificative?
2. In situatia in care un salariat care a fost reintegrat pe post, conform hotararii instantei, dar care s-a angajat la o alta firma, pe perioada de la desfacerea contractului de munca si pana la reintegrare, i se mai aplica deducerea la impozit la recalcularea statelor?
3. Daca salariatul a avut la celalalt angajator concedii medicale, la rectificarea statelor, i se iau in calcul si acestea? La cine trebuie sa ramana originalele?
4. Pe perioada derularii proceselor cu fostii salariati, acestia obtin la un moment dat o hotarare DEFINITIVA SI EXECUTORIE, de plata a drepturilor salariale si reintegrare pe post, care de cele mai multe ori e atacata cu recurs. Avand in vedere ca ordinul 1045/2012 spune clar ca se depun rectificative la Decl 112 numai in cazul hotararilor IREVOCABILE SI DEFINITIVE, cum se procedeaza in acest caz? Se acorda salariile respective, la acel moment sau trebuie sa asteptam ca hotararea sa devina IREVOCABILA pentru a i se acorda salariile?
5. Ce se intampla in cazul in care un salariat, pe perioada de la data desfacerii contractului de munca si pana la reintegrare, s-a angajat la alta firma? Conform hotararii judecatoresti, trebuie sa-i dau drepturile salariale (pe baza recalcularii statelor), dar el va figura cu 2 contracte de munca la Pensii, contract cu functie de baza si 8 ore la 2 firme, asigurat la Sanatate la 2 firme, beneficiaza de deducere de 2 ori...?

Multumesc frumos de ajutor,
Dobre Ioana

Alte discuții în legătură

Reintegrare dupa hotarare de anulare a deciziei de concediere amisilisteanu amisilisteanu In data de 23.12.2013, instanta hotaraste anularea deciziei de concediere,reintegrarea si plata salariilor.. Hotararea este pe instanta de fond. In data de ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale restante in baza unei sentinte civile janelo janelo Buna ziua , Vă rog să mă îndrumaţi cu privire la modalitatea de calcul şi declarare a contribuţiilor sociale obligatorii pentru perioade anterioare ... (vezi toată discuția)
Ref :impozite pt suma fixa sau nu ..? Gabriella& Gabriella& Buna ziua, am nevoie de o lamurire : In urma unei sentinte civile definitiva si irevocabila, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia VIII-a conflicte de ... (vezi toată discuția)