Buna ziua, am nevoie de o lamurire : In urma unei sentinte civile definitiva si irevocabila, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia VIII-a conflicte de munca si asig.sociale, pronuntata in favoarea mea ( in calitate de angajat ) am beneficiat de : c/val.cheltuliei de judecata + drepturi salariale actualizate la data platii efective in suma fixa.
Intrebare : pentru suma corespunzatoare drepturilor salariale, firma angajatoare trebuie sa plateasca catre stat toate impozitele aferente...? (pentru cas , pt pensie ?), perioada fiind de 16 luni, eu beneficiez pentru acesta perioada de vechime in munca ?
Multumesc frumos pentru ajutor.
As vrea si eu sa ma lamuresc. Prin hotarare nu se acorda o suma care este considerat o despagubire pentru drepturile neacordate?
In ce baza aceasta suma este considerat drept salarial care sa fie tratat ca atare din punct de veder fiscal?
Daca prin hotarare nu i se impune firmei sa refaca efectiv statele de plata pe 16 luni in urma, de unde reiese ca este obligata sa procedeze asa?
1. Colega mea @grace_r are dreptate:
Daca nu se intocmeste stat de plata suplimentar si declaratiile aferente nu se poate impozita suma si nici perioada de 16 luni nu reprezinta vechime in munca.
2. Nu ne-ati spus ce ati cerut in instanta si ce vi s-a dat, cum suna hotararea instantei.
Acesta hotarare nu putea fi dat deca in baza unei expertize contabile, in cadrul expertizei mai mult ca sigur s-a facut si calculul salariilor, prin urmare angajatorul in baza hotararii plateste darile lui iar angajatului i se opreste din suma respectiva caributiile pe care le datoreaza el. Prin urmare angajatul va primi o suma mai mica decat cea din hotarare.
P.S.
Vedeti cazul unei mari companii petroliere care are mii de dosare pe rol.