avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ref :Impozite pt suma fixa sau nu ..?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ref :Impozite pt suma fixa sau nu ..?

Buna ziua, am nevoie de o lamurire : In urma unei sentinte civile definitiva si irevocabila, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia VIII-a conflicte de munca si asig.sociale, pronuntata in favoarea mea ( in calitate de angajat ) am beneficiat de : c/val.cheltuliei de judecata + drepturi salariale actualizate la data platii efective in suma fixa.
Intrebare : pentru suma corespunzatoare drepturilor salariale, firma angajatoare trebuie sa plateasca catre stat toate impozitele aferente...? (pentru cas , pt pensie ?), perioada fiind de 16 luni, eu beneficiez pentru acesta perioada de vechime in munca ?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:51, 18 Iunie 2009
Pentru toate platile de natura salariala se platesc impozite, prin urmare beneficiati de vechime in munca.
As vrea si eu sa ma lamuresc. Prin hotarare nu se acorda o suma care este considerat o despagubire pentru drepturile neacordate?
In ce baza aceasta suma este considerat drept salarial care sa fie tratat ca atare din punct de veder fiscal?
Daca prin hotarare nu i se impune firmei sa refaca efectiv statele de plata pe 16 luni in urma, de unde reiese ca este obligata sa procedeze asa?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
1. Colega mea @grace_r are dreptate:
Daca nu se intocmeste stat de plata suplimentar si declaratiile aferente nu se poate impozita suma si nici perioada de 16 luni nu reprezinta vechime in munca.
2. Nu ne-ati spus ce ati cerut in instanta si ce vi s-a dat, cum suna hotararea instantei.
Este vorba de o reintegrare in functie presupun....
Acesta hotarare nu putea fi dat deca in baza unei expertize contabile, in cadrul expertizei mai mult ca sigur s-a facut si calculul salariilor, prin urmare angajatorul in baza hotararii plateste darile lui iar angajatului i se opreste din suma respectiva caributiile pe care le datoreaza el. Prin urmare angajatul va primi o suma mai mica decat cea din hotarare.
P.S.
Vedeti cazul unei mari companii petroliere care are mii de dosare pe rol.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
Florian Turlete, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum se poate solutiona un litigiu de munca? Nina1 Nina1 Buna seara, Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
Castig de cauza desfacere disciplinara contract de munca Krissia . Krissia . Dupa ce mi s-a desfacut ilegal contractul de munca am actionat unitatea in judecata. Azi am vazut pe siteul TMB prima solutie data in cauza, solutie ce este ... (vezi toată discuția)