avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
da!
Care este legea sau articolul de lege prin care un angajator este obligat sa plateasca drepturile salariale obtinute prin hotarare judecatoreasca? Angajatorul a semnat in fals prin contrafacerea semnaturii mele cererea de incetare a contractului de munca si decizia de incetare, s-a efectuat expertiza grafoscopica ce demonstreaza fapta ilicita a angajatorului. Este vreo sansa ca acesta sa scape nepedepsit si fara sa plateasca daune morale si materiale pentru fapta sa?
art. 374 ^1 cod pr. civ si art 156 c. mun.
asa cum stim cercetarea penala poate dura...
Expertiza grafofoscopica s-a dispus in cadrul dosarului civil de litigiu de munca.
In cadrul litigiului de munca s-a realizat expertiza grafica pentru doua documente ce au fost semnate in fals de angajator prin contrafacerea semnaturii, act aditional la contractul de munca si cerere de reducere norma de lucru.
Cererea prin care s-a realizat demisia si a fost anexata la decizia de incetare a contractului de munca nu a putut fi expertizata deoarece originalul a fost dat de catre itm la dosarul penal format ca urmare a plangerii penale formulate impotriva angajatorului.
In cadrul dosarului penal s-a dispus expertiza grafica pentru Cererea de demisie. Tribunalul a consemnat in incheierea de sedinta ca va solicita informatii, prin adresa, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel in legatura cu expertiza dispusa in dosarul penal.
Va comunica Parchetul relatii catre Tribunal? Daca se comunica in mod oficial ca documentul respectiv este semnat in fals prin contrafacerea semnaturii mele de catre angajator se poate solutiona dosarul de litigiu de munca?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Interpretare art.281 ind.3 cpc ioananecula ioananecula In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de ... (vezi toată discuția)