avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog ajutor!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog ajutor!

Buna seara!

Va rog sa-mi permiteti sa sunpun atentiei d-voastra urmatoarea situatie: acum cativa ani am cumparat un teren, dar intre timp proprietarii au decedat. In prezent pt respectiv teren exista un titlu de proprietate pe numele unuia dintre soti si un certificat de costenitor pe numele celor 3 copii. Doresc sa intabulez terenul respectiv...v-as ruga daca puteti sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie, in vederea intabularii terenului.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 17:41, 13 Februarie 2009
Spuneti-ne daca ati incheiat vreun act juridic cu ocazia cumpararii terenului
Ca sa ve explic: titlul de proprietate este pe numele tatalui...in urma decesului acestuia exista certificatulde mostenitor pe care sunt cei trei copii si mama acestora. Anul trecut a intervenit decesul mamei si au ramas doar 3 mostenitori.
Da, am facut un contract de vanzare-cumparare (de mana) cu unul dintre mostenitor de pe certificatul de mostenitorii (pe partea sa de mostenire) inca de pe vremea cand mama sa traia.
In opinia mea cu toate aceste documente trebuie sa consulti un avocat
Păi asta face. Consultă avocaţi.

stanceni, puteţi cere moştenitorului să încheie contractul de v/c pentru cota pe care v-a promis-o prin antecontract (actul de mînă). Dacă refuză, puteţi promova o acţiune în instanţă - prestaţie tabulară. Apoi puteţi cere ieşirea din indiviziune, fie prin parcelare şi atribuirea unui lot, fie prin atribuirea întregului teren cu plata sultei corespunzătoare.

dar nu este adevarat ca orice contract de vanzare cumparare a unui imobil trebuie sa imbrace forma autentica ad validtatem??

Alte discuții în legătură

Bună bunica mea deține o proprietate care a fost cumpărată ... s.sal s.sal Bună Bunica mea deține o proprietate care a fost cumpărată cu contract de vânzare-cumpărare de mana în 1995 dar această proprietate a fost trecută ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ? maria mo maria mo va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic ... (vezi toată discuția)
Intabulare cu probleme, cred!!! cociobea cociobea Am cumparat de curand o casa+teren de la un anume domn care la randul lui a cumparat-o de la alt domn iar abia acesta a cumparat-o de la proprietar toate ... (vezi toată discuția)