Va rog sa-mi permiteti sa sunpun atentiei d-voastra urmatoarea situatie: acum cativa ani am cumparat un teren, dar intre timp proprietarii au decedat. In prezent pt respectiv teren exista un titlu de proprietate pe numele unuia dintre soti si un certificat de costenitor pe numele celor 3 copii. Doresc sa intabulez terenul respectiv...v-as ruga daca puteti sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie, in vederea intabularii terenului.
Ca sa ve explic: titlul de proprietate este pe numele tatalui...in urma decesului acestuia exista certificatulde mostenitor pe care sunt cei trei copii si mama acestora. Anul trecut a intervenit decesul mamei si au ramas doar 3 mostenitori.
Da, am facut un contract de vanzare-cumparare (de mana) cu unul dintre mostenitor de pe certificatul de mostenitorii (pe partea sa de mostenire) inca de pe vremea cand mama sa traia.
stanceni, puteţi cere moştenitorului să încheie contractul de v/c pentru cota pe care v-a promis-o prin antecontract (actul de mînă). Dacă refuză, puteţi promova o acţiune în instanţă - prestaţie tabulară. Apoi puteţi cere ieşirea din indiviziune, fie prin parcelare şi atribuirea unui lot, fie prin atribuirea întregului teren cu plata sultei corespunzătoare.