avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună Bunica mea deține o proprietate care a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună Bunica mea deține o proprietate care a fost cumpărată ...

Bună
Bunica mea deține o proprietate care a fost cumpărată cu contract de vânzare-cumpărare de mana în 1995 dar această proprietate a fost trecută dintr-o eroare la primărie pe titlul de proprietate al mamei ei (nu au același nume) împreună cu alte terenuri și încă o casă.
În momentul de față ea dorește să vândă proprietatea ei cumpărată prin contract dar nu poate pentru ca ea figurează pe titlul de proprietate care este pe numele mamei bunicii mele împreună cu celelalte iar ceilalți 2 frați ai bunicii nu doresc să semneze succesiunea după mama bunici (nu se înțeleg între ei) deși ei recunosc verbal ca nu au nici o legătură cu proprietatea respectiva…Ba mai mult de la unul din ei deținem o declarație notarială în care recunoaște ca nu are nici o legătură cu respectiva proprietate și are cunoștință ca a fost cumpărată de către bunica mea.
Se poate anula cumva acel titlu de proprietate pt a se partaja proprietatea bunicii mele de restul proprietăților de pe titlu?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2024
s.sal, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:58, 18 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate anula titlul de proprietate, dar se poate rectifica pe cale administrativă, la propunerea comisiei locale de fond funciar (de la primărie, care va face un referat privind eroarea intervenită la redactarea titlului, prin includerea acelei proprietați despre care faceți vorbire), prin decizia comisiei județene de fond funciar (de la prefectură) și cu avizul OCPI.
Vă previn totuși, din experiență este o procedură de durată.
Și cum în materie imobiliară nu există și nu exista nici în 1995 „contract de vânzare cumpărare de mână”, bunica să cheme în judecată vânzătorul din 1995 sau pe moștenitorii acestuia, pentru a obține hotărâre judecătorească care ține loc de contract de vânzare cumpărare încheiat la notar.
Și la ce va ajută anularea titlului?
Că dacă are doar un act de mână, bunica nu poate vinde.
Actul de mână nu este act de proprietate, ci frecție la un picior de lemn.
Dezbateti succesiunea după mama bunicii în instanță și solicitări atribuirea terenului respectiv în lotul bunicii.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Problema legata de legea 18 mihaela harcan mihaela harcan Bunica mea a obtinut in instanta pamantul care i se cuvenea cf legii 18 in 1994.La cateva luni a facut o chitanta de mana intre ea si unul din copiii sai prin ... (vezi toată discuția)
Acte alex 88 alex 88 Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea ... (vezi toată discuția)