avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Buna ziua.
Am o citatie in calitate de invinuit tocmai in Alba Iulia , eu stau in Iasi si am primit citatia cu 3 zile inainte de termen.
Sanctiunile in caz de neprezentare sunt prevazute de art.198 Cod de procedura penala (C.pr.pen)

Intrebarea mea este daca este necesar sa ma duc, pentru ca este foarte departe si cheltui multi bani pe transport cazare etc...

ex: daca am 5 citatii din toata tara trebuie sa ma plimb prin tara pe banii mei ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:03, 1 Februarie 2013
Ar fi bine sa va prezentati, este in interesul dv. sa cooperati cu organele de urmarire penala.

Si, cam, da, pe cheltuiala dv.
pe nu prea este corect , si nu este vorba ca nu cooperez , e vorba de timpul si bani mei ...

Nu se poate face ceva, de exemplu sa aman sau sa dau declaratia aici in Iasi , ce pot face in sensul asta ?
Daca aveți calitatea de invinuit trebuie să va prezentati.
Daca Aveati calitatea de martor se putea face si printr-o comisie rogatorie.
Eu zic să va prezentati ca este in interesul dumneavoastră.
Sigur știți ce a-ți facut si drept consecinta ,prezentati- va ca va poate amenda si sigur amenda este mai mare decat drumul.
Daca santeti chemat in calitate de invinuit inseamna ca sa inceput urmarirea penala impotriva dvs si santeti invinuit de savarsirea unei infractiuni,daca considerati ca nu este corect mergeti sa probati lipsa de temeinicie a probelor care exista impotriva dvs.
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ar fi recomandabil sa va prezentati pe banii dvs. pentru a nu risca sa fiti arestat si sa nu mai cheltuiti bani.
Cu arestatii statul cheltuie bani sa ii transporte.

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la aparare marian costea marian costea buna ziua.am, primit amenda administrativa de la procuror.partea vatamata a facur plangere.la judecata,judecatorul ma intreaba:``aveti alte credreri?``eu ii ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna citatia asta? vip2you17 vip2you17 Buna ziua am primit o citatie de la Organul de politie mi-a spus ca sunt chemata in calitate de martor in cauza privind Dosar mai scrie: In caz de ... (vezi toată discuția)
Penal-interdictie de a parasi localitatea Utilizator93 Utilizator93 Buna seara! Asupra mea s-a luat masura de siguranta de a nu parasi localitatea, cu obligatia de a ma prezenta la sectia de politie in raza careia se afla ... (vezi toată discuția)