avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Daca am doua contracte individuale de munca, unul cu 6 ore si altul cu 2 ore (pe 2 firme diferite), care si-au produs efectul din aceeasi zi, cum mi se va calcula indemnizatia pentru crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:31, 1 Februarie 2013
1. Pentru indemnizatia pentru CCC se iau in calcul toate veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), indiferent de numarul de angajatori sau de perioada cat ati lucrat la fiecare.

2. Indemnizatia este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni.

3. - Si indemnizatia pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se plateste de toti angajatorii.
- La angajatorul de baza duceti originalul certificatului medical iar la celalalt duceti o copie semanat, stampilata si parafata de medicul prescriptor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, 2 angajatori alimoni alimoni Buna ziua. Sunt angajata la firma x (8 ore pe zi)din iunie 2012 si la firma y din septembrie 2012(3 ore pe zi).In iulie 2013 ar trebui sa nasc.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)