Buna ziua
As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a copilului?Cum se calculeaza acestea in cazul PFA?multumesc
1. - Daca, in calitate de PFA, ati platit contributia pentru concedii si indemnizatii de 0,85% veti beneficia de indemnizatie pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Certificatele medicale le duceti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le va plati.
2. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati avut venituri din PFA veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Aceasta indemnizatie este platita de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).
- Indemnizatia pentru CCC este de 85% din veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, in baza unei adeverinte eliberate de Administratia fiscala unde sunteti inregistrata ca PFA.
- Actele pentru CCC le depuneti la Primarie, unde mergeti sa va spuna si ce acte sunt necesare.
Pfa si sarcina
iulika202
Buna ziua! In cazul in care dupa 4 luni de la deschiderea unui pfa am ramas insarcinata pot avea dreptul la CIC?
Va multumesc frumos :)
(Imi cer scuze pt ... (vezi toată discuția)