avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA si sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA si sarcina

Buna ziua! In cazul in care dupa 4 luni de la deschiderea unui pfa am ramas insarcinata pot avea dreptul la CIC?
Va multumesc frumos :)

(Imi cer scuze pt titlul cu majuscule)
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
iulika202, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:40, 29 Octombrie 2013
Regula de baza este sa realizati venituri 12 luni anterioare nasterii.Din postul dvs se intelege 4 luni + 9 luni=13luni. Da
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, activitati independente sau agricole sau perioadae asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Din ce spuneti dvs. veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc frumos pt raspuns
seara buna :)
Pentru a beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie sa incheiati un contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), pentru a plati contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.
Va multumesc frumos pt raspunsuri!
Daca nu am activitate propriu-zisa pe pfa pt ca sunt abia la inceput, credeti ca ma pot incadra pt indemnizatie? sau este necesar sa am activitate ?

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate - ultimele 6 luni grandanat grandanat Am cateva nelamuriri legate de concediul de crestere copil si nu numai. 1. \\"Ultime 6 luni\\" pentru calculul indemnizatiei aferente concediului de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil de pana la 2 ani acordat tatalui ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Sunt PFA si as dori ca dupa nasterea copilului sa nu raman eu in CCC, ci tatal. Acesta este angajat de 4 ani la o firma. As avea mai multe ... (vezi toată discuția)