avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificari de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificari de plata

buna ! In martie 2010 am deschis o firma impreuna cu un asociat .Dupa 5 luni asociatul meu a renuntat la drepturile lui trecand firma pe numele meu . TOT IN MARTIE am facut un abonament la vodafone pentru internet prin modem . In momentul in care asociatul meu a renuntat a refuzat sa restituie modemul . mentionez ca abonamentul era facut pe firma dar cu numele meu . firma avand sediul la adresa asociatului meu . dupa renuntarea lui eu am trecut sediul firmei la adresa mea .Dupa 6 luni acesta a decedat .Firma nu a mers mai departe din cauza banilor . Am mers la vodafon si am prezentat situatia dar mi sa spus sa aduc document precum ca firma e in faliment . eu nu am astfel de document ,firma a intrat in insolventa eu fiind plecat din tara. pe data de 23.01.2013 am primit o scrisoare trasa la xerox prin care mi se spune ca voi fi actionat in judecata daca nu achit suma de 1.346.27 catre o companie de creante . ,,la data de 06.02.2013 dosarul dv. urmeaza sa fie repartizat pentru analiza si depunere spre solutionare prin intermediul instantei de judecata, unui avocat din departamentul juridic al xxxxxx,, nu stiu daca se poate da numele . am si 3 variante ;de incetare a procedurii daca achit , de amanare daca platesc o parte sau de continuare daca nu platesc . cum sa procedez ? si care sunt riscurile? chiar se poate face executare bunurilor? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: murgu veronica , utilizator 20:04, 7 Februarie 2013
Din pacate, da se poate face executarea. De regula firmele de telefonie cesioneaza creantele, urmand ca demersurile sa se faca impotriva dvs de firma cesionara, care cumpara creanta. Aceasta va adauga propriile comisioane, dobanzi etc. iar daca ajungeti in executare silita se adauga si cheltuielile de executare. Acum...e o chestiune aparte in speta dvs. Daca abonamentul era facut pe firma, executarea vizeaza firma, nu pe dvs. personal, societatea este raspunzatoare. Daca societatea este in insolventa, deci s-a inceput procedura, executarea se suspenda.
Deci daca eu detin bunuri imobile pe numele meu se poate sa le pierd. Pe firma nu detin nici un bun . Era o firma de transport marfa si masina era inchiriata . Ce sfat imi dati ?
Nu ati inteles ce am spus. Daca abonamentul era facut pe societate, RASPUNDE SOCIETATEA, NU DVS. Notificarea sau ce ati primit este adresata societatii, nu? Daca e asa, societatea raspunde ca persoana distincta cu propriile bunuri, daca societatea nu are bunuri, asta e. Plus ca v-am spus...daca societatea este in insolventa, nu se poate recupera debitul prin executare silita, executarea se suspenda. Vodafone-ul se va inscrie la masa credala, lichidatorul facand platile.
Ati semnat cumva ca si garant in cazul in care societatea nu plateste, cand ati incheiat contractul?
nu am semnat asa ceva . va multumesc!
In acest caz, nu raspunde decat societatea, nu si dvs. personal.

Alte discuții în legătură

Executare silita sylvya04 sylvya04 Zilele acestea fratele meu a primit o somatie finala de la topfactoring cum ca ar avea de achitat o factura catre vodafone din 2008 de 31,67Ron, penalitati de ... (vezi toată discuția)
Executare silita srl - e posibil? Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia buna seara, am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura. am ceva datorii la stat, ... (vezi toată discuția)
Executari silite sebycopilu sebycopilu Buna ziua. Am facut un abonament la firma de telefonie de 49 euro si din cauza problemelor financiare nu il mai pot plati. Pe acelasi cont mai detin un ... (vezi toată discuția)