Zilele acestea fratele meu a primit o somatie finala de la topfactoring cum ca ar avea de achitat o factura catre vodafone din 2008 de 31,67Ron, penalitati de intarziere de 79 ron, taxa de reziliere de 553ron.
In somatie spune ca daca nu va achita suma va fi demarata procedura judiciara de recuperare a creantei. Ce inseamna asta?
Va fi cazul unei executari silite? Mentionez ca la adresa de facturare tata este proprietar si nu fratele meu. Fratele meu detine pe numele lui doar un autoturism, nu are loc de munca si nici un venit.
Exista vreun risc ca tatal meu sa piarda apartamentul din aceasta cauza? sau fratele meu pierde masina?
pretentiile vodafone se vor indrepta numai adupra bunurilor personale ale datornicului si in nici un caz ale altei persoane. suma ramasa de plata nu este prescrisa si in asemenea situatie este bine de platit pentru ca, la suma deja existenta, se vor adauga si cheltuielile de executare, care nu sint tocmai mici.
luati legatura cu firma de recuperare si indicati situatia de fapt exacta. Pe de alpa parte exista o decizie a ICCJ care spune ca penalitatile nu pot fi mai mari decat creantele.
Contractul il mai aveti? Daca nu l-ati citi pana acum, e cazul.
si da e vb de o executare silita, dar e prea mult de scris.
Tatal d-voastra nu are nicio raspundere. Fratele trebuie sa plateasca, altfel nu atat penalitatile cat alte cheltuieli ca cele de executare pot majora debitul. In principiu nu cred ca se ajunge la o executare silita pentru asa suma, dar nu este exclus.
Acesta este rolul firmei de recuperari creante , cum este cea indicata. Pentru a incepe executarea silita mai inainte trebuie sa va dea in judecata pentru a obtine titlul executoriu. Dupa aceea este necesara interventia unui executor judecatoresc pentru ca din cate stiu societatea indicata nu are executpri proprii.