avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita SRL - e posibil?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita SRL - e posibil?

buna seara,
am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura.
am ceva datorii la stat, doresc sa platesc TVA-ul si sa ramana penalitatile, care e o suma cat datoria.
ce se intampla daca nu pot plati si penalitatile ?
ma pot executa silit ? ce se ia in considerare la executarea silita? masina si apartamentul sunt bunuri ale mele si sotului(decedat)-acum unica proprietara, nu e niciun act in care sa stipuleze numele firmei in aceste bunuri, dar numele meu apare si in actul constitutiv al firmei, si in actele casei si ale masinii...imi pot lua acestia bunurile pt ca e numele meu ?
daca nu reusesc sa platesc nici TVA-ul datorat, cum se face executarea ?
multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:42, 31 Iulie 2013
Un SRL este persoana juridica, independenta si cu un patrimoniu distinct de cel al persoanelor fizice care au constituit-o, ceea ce inseamna ca daca societatea a acumulat datorii, acestea nu pot fi recuperate decat prin executare asupra bunurilor societatii. Nu asupra bunurilor proprii ale asociatilor (masina, apartamentul). Inteleg de la dvs. ca acestea nu sunt active ale societatii.Deci, nu este o problema. Intr-un SRL, asociatii raspund numai in limita capitalului social subscris in societate.
De mentionat ca administratorul (care este sau nu si asociat in firma) si care a actionat ca persoana fizica imputernicita sa reprezinte societatea poate sa raspunda numai in masura in care a depasit limitele imputernicirii. (daca nu a actionat conform actului constitutiv ). In acest caz suntem in prezenta raspunderii delictuale si trebuie dovedite prin hot.judecatoreasca: prejudiciul cauzat, fapta, culpa si legatura de cauzalitate intre fapta si prejudiciu.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iulie 2013
edina, utilizator
multumesc pt raspuns.
deci sa inteleg ca daca apar in actul constitutiv al firmei -sotul decedat figura si el in actul constitutiv, nu e pbl daca bunurile sunt tot pe numele meu ? ei cum vor recupera datoria la TVA daca nu mai am niciun bun pe firma...? daca platesc datoria, raman penalitatile, ce se intampla daca nu pot plati si penalitatile ? ca voi face plata luna ce vine pt datoria la tva-in cont diferit fata de penalitati-pt a-mi sterge datoria prima data, nu si penalitatile, care sunt cat datoria. m-am speriat ca poate vor atenta la bucurile personale, dat fiind faptul ca figurez cu numele la casa si masina si in actele de la firma.
multumesc!
Cat de mare este datoria? Daca nu mai continuati activitatea puteti cere insolventa, falimentul si radierea firmei.

Pe de alta parte, ati facut succesiunea pentru partea dansului din societate?

Dati-ne mai multe amanunte.
este vorba de un magazin mixt, de cartier. nimic important. datoria este 20.000(200mil vechi) si penalitatile-19.700(197mil vechi).
eu sunt curioasa ce se intampla daca nu platesc penalitatile, luna ce vine voi plati datoria.
am emotii, dupa cum am spus, ca figurez cu numele meu peste tot, dupa succesiune, si acasa/masina si la magazin in acte. sper sa nu imi atace bunurile care nu sunt luate pe firma. masina a fost luata de cand am deschis magazinul, NU pe firma, iar apartamentul in tinerete l-am luat, nici nu aveam magazin. dupa societate nu am facut succesiune, nu ne-a spus contabila nimic.
activitatea nu mai o continui, pt ca sunt bolnava si nu mai ma pot ocupa. am vandut frigiderele, mai stau sa vand sa scap de sold si atat. vreau sa platesc in contul de tva datoria si sa las penalitatile deocamdata....desi...nu stiu ce ma asteapta.
multumesc
Dupa cum au zis si colegii societatea raspunde in limita capitalului social, administratorul (daca sunteti dvs) doar atunci va poate executa silit daca dumneavoastra nu vati facut treaba si datoriile acumulate vi se pot imputa de instanta ... ceea ce nu cred ca e cazul ... daca nu aveti sumele necesare cereti insolventa, eu am avut un astfel de caz societatea fara activitate a acumulat datoriile fostului impozit forfetar ... am dat declaratia reala privind cum a reusit societatea sa aibe datoriile acelea ... functionare 3 luni cu poierderi in speranta de redresare etc etc ... si gata.
Dar in orice caz nu va fii cazul sa va execute de locuinta sau masina.

Alte discuții în legătură

Sfaturi insolventa sau reorganizare? aZu aZu Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata vasile_r vasile_r Sunt asociat unic si administrator la un SRL. am acumulat datorii la fisc de circa 14000 ron, la terti de circa 10000 ron, si figurez cu circa 20000 ron bani ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe societate melindaanab melindaanab Buna seara. Sotul meu are o firma cu o datorie mai mare si firma cere falimentul. executarea silita include bunuri private sau numai ale firmei? Fiindca are o ... (vezi toată discuția)