avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita SRL - e posibil?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita SRL - e posibil?

buna seara,
am un SRL-ma ocup singura de acest magazin-eram eu si sotul meu in acte, dar acesta a decedat si am ramas singura.
am ceva datorii la stat, doresc sa platesc TVA-ul si sa ramana penalitatile, care e o suma cat datoria.
ce se intampla daca nu pot plati si penalitatile ?
ma pot executa silit ? ce se ia in considerare la executarea silita? masina si apartamentul sunt bunuri ale mele si sotului(decedat)-acum unica proprietara, nu e niciun act in care sa stipuleze numele firmei in aceste bunuri, dar numele meu apare si in actul constitutiv al firmei, si in actele casei si ale masinii...imi pot lua acestia bunurile pt ca e numele meu ?
daca nu reusesc sa platesc nici TVA-ul datorat, cum se face executarea ?
multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:42, 31 Iulie 2013
Daca stiti ca pierderile nu vii se pot imputa, intrabati un contabil expert ce si cum si veti vedea daca e ok ideea e sa nu poate fii dovedit ca aveti pe stoc marfa in valoare de dar ea nu exista nicaieri etc deci vorbiti cu un contabil expert si cred ca merita sa va cereti insolventa, falimentul
Iercan_Lavinia a scris:

sa inteleg ca daca nu am de unde platii, nu trebuie sa platesc ? adica eu datoria de 20.000 o iau imprumut de la cineva (cumnata mea) sa o platesc la fisc, pt ca din magazin nu o pot plati. deci banii "ii dau din casa" nu din incasari/profit. as vrea sa inchid firma, dar cu datorii nu se poate....


Inteleg ca firma functioneaza? Eu am crezut ca in urma decesului firma s-a inchis. Daca vreti sa functionati in continuare si magazinul are vanzari, atunci mergeti mai departe. Puteti plati la fisc treptat, cate putin, in functie de mersul afacerii si, incet, incet, cu rabdare, o sa ajungeti pe plus.

Succes!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi insolventa sau reorganizare? aZu aZu Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi ... (vezi toată discuția)
Incapacitate de plata vasile_r vasile_r Sunt asociat unic si administrator la un SRL. am acumulat datorii la fisc de circa 14000 ron, la terti de circa 10000 ron, si figurez cu circa 20000 ron bani ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe societate melindaanab melindaanab Buna seara. Sotul meu are o firma cu o datorie mai mare si firma cere falimentul. executarea silita include bunuri private sau numai ale firmei? Fiindca are o ... (vezi toată discuția)