avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... incapacitate de plata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

incapacitate de plata

Sunt asociat unic si administrator la un SRL. am acumulat datorii la fisc de circa 14000 ron, la terti de circa 10000 ron, si figurez cu circa 20000 ron bani in caserie care in realitate nu mai exista. capitalul social al firmei e de 10200ron.Singurul mijloc fix care il mai am pe firma este o autoutilitara evaluata de fisc la circa 8000 ron. In cazul in care pe numele meu ca persoana fizica nu mai am nici un bun mobil sau imobil, si actualmente nu am nici un venit cum voi putea achita datoriile si ce repercusiuni voi putea avea ca persoana?
Cel mai recent răspuns: vasile_r , utilizator 18:22, 7 Martie 2015
Daca fie dvs., fie vreun creditor solicita insolventa, aceasta procedura se deschide si curge conform legii. Mai departe, daca veti fi gasit dvs. ca organ de conducere vinovat pentru starea de insolventa vi se va atrage raspunderea ca persoana fizica ce sunteti, daca nu, nu si scapati. Mai departe, daca vi se atrage raspunderea pe penal (raspundeti penal, dar mici sanse), sau pe civil (raspundeti cu bunurile si averea dvs., care daca nu exista asta e, nu platiti), in mare cam asa se deruleaza.
daca datoriile sunt de circa 20000 pot cere involventa? sau doar daca sunt peste 40 000?, in acest caz care ar fi posibilitatea legala daca sunt in incapacitate de plata de a stopa penalitatile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la buget vechi , executare silita pynu pynu Buna ziua , Va descriu ma jos urmatoarea speta : Mama mea detine o firma de contabilitate care a acumulat de-alungul timpului datorii la fisc de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Sfaturi insolventa sau reorganizare? aZu aZu Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi ... (vezi toată discuția)
Lichidare pop sergiu pop sergiu Buna seara.Am o firma in lichidare pt nedepunerea bilanturilor din 2004,a fost numit un lichidator,firma are datorii de 10000 ron plus penalitati,datorii ce ... (vezi toată discuția)