avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor remuneratie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor remuneratie

Buna ziua
In anul 2008 am prestat niste servicii la o firma in baza unei Conventii Nr. 1 (timp de 3- 4 saptamani). Eu dupa cele cateva saptamani de munca am plecat de acolo, ei danda-mi suma de 837 ron, fara a ma pune sa semnez undeva pentru ei, iar pe conventia respectiva au lucrat in continuare si alte persoane,conventie care era pe numele meu (ei fiind platiti la randul lor cu 837 ron si 2250 ). In anul 2009 am primit o instiintare de la fisc/trezorerie in care trebuia sa semnez ca am avut venituri in valoare (in anul 2008) de 3925 ron (adica 837+837+2250). Cand am vazut lucrul acesta l-am contactat pe angajator si am incheiat o noua Conventie Nr. 2 intre noi: el urma sa-mi mai dea 2000 ron,restante salariale (acesta onorandu-si aceasta clauza) si se obliga sa achite toate datoriile catre stat ce deriva din adeverinta emisa de firma lui, in care eu as fi primit cei 3925 ron. Acum in anul 2013 am primit o instiintare de la C.A.S. Maramures in care mi se solicita sa-mi achit CAS-ul pentru perioada 2008 pentru suma suma de 3925 ron. Precizez ca in conventia nr 1 angajatorul a specificat ca CAS-ul il va achita angajatul, dar in conventia nr 2 el a semnat ca va achita toate datoriile catre stat ce deriva din acea adeverinta eliberata de firma lui. Astazi am luat legatura cu angajatorul si l-am rugat sa achite si CAS-ul pentru suma respectiva (3925 ron), el spunand ca si-a achitat toate datoriile catre stat (toate inafara de CAS -conform conventiei nr 1; cand i-am aratat conventia nr 2 ce a semnat-o si stampilat-o el o tinea numai pe a lui ca datoriile ce-i reveneau lui, catre stat au fost achitate, ignorand conventia nr 2.
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 2 Februarie 2013
Sa merg la ITM, sa vad ce au de spus cei de acolo?,
ITM-ul nu are nicio legatura cu conventiile civile ..
Aveti vreo sugestie atunci, in cazul acesta?
Conventiile civile sunt supuse dispozitiilor Codului Civil .. in acest sens, dvs aveti dreptul de a promova o actiune in instanta impotriva beneficiarului pentru nerespetarea clauzelor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii cas pentru conventiile civile de prestari servicii raducosma raducosma Buna ziua, In perioada ianuarie - noiembrie 2007 am lucrat pe baza unor conventii civile de prestari servicii (toate cu aceeasi firma), in care se preciza ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Sporuri mediu radioactiv mjion mjion buna seara ! am lucrat intr-un depozit, unde se aflau si materiale radioactive. in aceasi zona , exploatam si echipamente cu raze X, avand ... (vezi toată discuția)