avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea din drepturi parintesti

Buna ziua!
M-am casatorit acum 5 ani ,sotia mea are un copil dintro relatie anterioara.Respectivul tata a recunoscut copilul doar in certificatul de nastere.De cind copilul sa nascut nu a avut nici o legatura cu el Copilul are acum 8 ani si nu il cunoaste.Ca tata nu si-a cerut niciodata dreptul asupra lui,si nici nu plateste legal pensie alimentara.
Cum pot sa il scot din drepturile parintesti si sa il infiez pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:16, 2 Februarie 2013
Pt a adopta copilul, nu e necesar sa-l decadeti pe tata din drepturile parintesti, luati legatura cu tatal, daca e de acord cu adoptia, procesul va decurge mai repede si mai usor.
E necesar sa il decada? Ca nu vad de ce...
In opinia mea nu e necesar sa-l decada pt un proces de adoptie, chiar daca s-ar incerca si obtine decaderea din drepturile parintesti, tatal isi pastreaza dreptul de a fi de acord sau nu cu adoptia, asa ca @Liminida, ori obtineti acordul tatalui pt adoptie, ori convingeti instanta ca e interesul copilului sa fie adoptat si ca tatal biologic nu-si da acordul din rea-vointa.
Pe unii astfel de tatici ii convingi usor sa fie de acord cu adoptia daca le ceri pensie.
Procesul de adoptie e un proces greoi, aveti nevoie de un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un copil in urma unei relatii de concubinaj-il pot decade din drepturi alinachec alinachec Buna ziua.am un baietel de 3 ani si 1 luna in urma unei relatii de concubinaj cu un barbat.De 3 luni ne-am despartit in urma certurilor repetate. este alcoolic ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi ale tatalui cobra2009 cobra2009 Am in intretinere un minor de 7 ani si tatal nu sa preocupat de el din 2009. Nu a platit nici pensie si nici nu a sunst niciodata,noi fiind in strainatate iar ... (vezi toată discuția)
Încredinþare minor din afara cãsãtoriei Nykollette Nykollette Bună ziua. Mă numesc Mihaela şi am o fetiţă din afara căsătoriei în vârstă de 7 ani. Adică, am fost căsătorită cu tatăl biologic al minorei, ... (vezi toată discuția)