avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... majorare capital social SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

majorare capital social SRL

Este posibila inregistrarea mentiunii in registrul comertului, privind majorarea capitalului social al unei SRL cu aport in natura, reprezentand un imobil (teren si constructie), proprietatea asociatului unic, imobil aflat in strainatate?
Mentionez ca respectivul imobil este ipotecat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 07:14, 2 Februarie 2013
Daca se face dovada dreptului de proprietate cu documente legale, nu este nici un impediment. Insa, trebuie sa vedeti legislatia tarii pe al carui teritoriu este situat bunul, in sensul daca aceasta permite ca o persoana juridica straina poate detine in proprietate bunuri imobile. De asemenea, este necesar acordul titularului dreptului de ipoteca deoarece este practic o instrainare a bunului respectiv. Luati in considerare ca este necesar si un raport de evaluare a bunului care va fi adus aport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)
Help-raport de evaluare anasm anasm Vreau sa infiintez un SRL si sa aduc aport in natura imobile.Pentru asta este nevoie de un raport de evaluare.Imi aleg eu evaluatorul sau il numeste ... (vezi toată discuția)