Buna ziua!
Cred ca am citit cateva zeci de forumuri in care se dezbate caracterul legal sau ilegal al preluarii de materiale audio si video de pe alte site-uri, prin copierea codului "embed" si afisarea respectivelor materiale pe propriul site sau blog. Pesonal eu am intentia de a realiza un site de divertisment pe care doresc sa public materiale media de pe site-uri care pun la dispozitie acest cod de incorporat numit altfel si "embed". Din forumurile parcurse rezulta ca:
- postarea materialele prin copierea codului "embed", este legala deoarece site-ul furnizor imi pune la dispozitie acel cod de incorporat, pe care pot sa-l preiau in site-ul meu;
- postarea materialelor prin aceasta metoda, este ilegala daca nu am acordul autorului.
As dori ca prin efortul moderatorilor sa se lamureasca aceasta problema, cel putin pentru cei interesati de activitate legala pe internet.
Va multumesc anticipat!
Dand un exemplu concret: anumite filme postate pe YouTube violeaza drepturile de autor, deci, formal, a face embed pentru ele este o violare a drepturilor de autor ale tertilor.