1. In cazul concediului medical se retine numai CAS (pentru pensie) de 10.5% pentru 35% din salariul mediu brut prognozat pe economie, contributie retinuta proportional cu zilele lucratoare de concediu medical din luna respectiva.
2. Cititi OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate si Normele de aplicare a ei.
Multumesc pentru raspuns. OUG 158 este foarte stufoasa si din pacate nu este chiar pe intelesul meu. Concret, in luna noiembrie 2012 am avut 2 zile de concediu medical cod 06 nu 01 asa cum am scris in topic. Puteti va rog sa-mi spuneti daca pentru acest cod de indemnizatie angajatii mai platesc contributiile la stat ? Mie mi s-au retinut toate contributiile din brut inclusiv impozit. Este corect asa ? Sau trebuia sa iau niste bani in plus aferenti taxe ?
Inteleg ca pentru cod 01 se retine numai CAS de 10.5% asa cum ati scris mai sus si pentru cod 06 se retin toate taxele inclusiv impozit, in afara de CAS.
Concediu medical
carmenghe
Am un salariat care in luna noiembrie a lucrat 13 zile, 8 zile fiind in concediu medical, cod 01. Din cele 8 zile, 3 zile lucratoare sunt suportate de unitate, ... (vezi toată discuția)