avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

Am un salariat care in luna noiembrie a lucrat 13 zile, 8 zile fiind in concediu medical, cod 01. Din cele 8 zile, 3 zile lucratoare sunt suportate de unitate, restul de 5 zile lucratoare din BASS.( concediul medical este in perioada 19.11-30.11). Ce contributii si impozite trebuiesc platite la stat?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 22:32, 9 Decembrie 2009
Angajatorul plateste pt salariat 5,2% contributia pentru sanatate, iar pt concedii medicale 0,85% din fondul de salarii.Trebuie facute niste declaratii la Casa de asigurari de sanatate.Insa pt a beneficia de concediu medical asiguratul trebuia sa cotizeze minim o luna anterior concediului medical.
Angajatului i se retine din salariu si 5,5% cass.
Cititi OUG 158/2005 privind contributiile pt. concediile medicale
[ link extern ]
1) pentru indemnizatia de concediu medical suportat de unitate veti plati toate contributiile obligatorii
2)pentru indemnizatia de concediu medical suportat din FNUASS
-nu retineti CASS
-se retine CAS, procentul de 10.5% se aplica asupra valorii reprezentand un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator numarului zilelor lucratoare din concediul medical
-se retine somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale BRATU ALINA BRATU ALINA Am si eu o nelamurire : -ce contributii se retin din indemnizatia angajatului , pentru zilele de concediu medical , suportate de catre unitate? ( cas 10,5%, ... (vezi toată discuția)
Retineri din concedii medicale valih valih Va rog sa-mi explicati ce retineri se fac din concediile medicale, atat din cele platite din FNUASS cat si din cele platite din fondul de salarii? Ex: CM ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical si contributii dona77 dona77 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajat din data de 22.04.14 (deci 5 zile lucrate in aprilie), in perioada sept.2013-martie 2014 beneficiar indemnizatie ... (vezi toată discuția)