avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... furt calificat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

furt calificat

buna seara,, iubitul meu a sustras o geanta dintr un birou si a fost prins cu ia la iesirea din incapere,,, nu sa depus plingere contra lui dar totusi a fost arestat preventiv 29 zile ptr fapta in sine ,, el fiind recidivist,fiind eliberat dupa 3 ani in 2009,, va rog frumos sa imi spuneti care ar fi incadrarea,, si daca are vreo sansa sa primeasca o pedeapsa cu suspendare,,, Multumesc anticipat!!!!
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2013
ContSters280144, utilizator
In primul rand daca nu s-ar fi facut plangere nu ar fi fost retinut, poate ca retinerea vine din alta parte,pentru alte fapte. Fiind recidivist acest fapt va atarna intrucatva la condamnarea pe care i se va da. In ce priveste incadrarea acesta se va face in functie de circumstante si cu retinerea faptului de recidiva. Sincer nu as putea spune in acest moment daca se va da cu suspendare.
multumesc frumos pentru raspuns !!!
Daca este recidivist este exclusa o pedeapsa cu suspendare.
Va primi o pedeapsa cu executare.
Trebuie sa se orienteze sa ii fie aplicata o pedeapsa cat mai redusa si poate avea sanse mai mari daca va avea avocat angajat.
Trebuie stiut si in ce stare de recidiva se afla pentru ca exista recidiva post condamnatorie si post executorie, fiecare avand un regim juridic diferit sub aspect sanctionatoriu.
Instanta ii poate acorda si un spor la pedeapsa aplicata.
in 2006 a fost condamnat la 4 ani din care a facut 2 ani si 8 luni si a iesit in 2009 de atunci nu a mai savirsit nici o fapta,, problema este ca nu ne permitem sa angajam un avocat,,, si nu stiu care este incadrarea ptr fapta comisa,m, din moment ce prejudiciul a fost recuperat,, adica geanta cu cei 50 de lei in ia,,, daca m,ati putea ajuta sami spuneti cam la cit sa ma astept ca si pedeapsa ,,, va multumesc din suflet,,,
Probabil ca furt. Sincer, pentru un prejudiciu minor nu vad de ce a fost arestat preventiv.
Probabil ca incadrarea este alta. A avut in mod cert un avocat din oficiu. Dvs. nu ati discutat cu acesta?

Alte discuții în legătură

Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Trafic droguri mare risc - recunoastere, posibilitate aplicare pedeapsa cu suspendare Mariana55555 Mariana55555 Buna ziua, As avea si eu nevoie de un sfat. O persoana in arest preventiv 29 de zile, cu acuzatia de trafic de droguri de mare risc,careia i s-a aplicat art ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine liberare pe control judiciar in cazul acesta? maria_87 maria_87 Un tanar de 24 de ani a comis un furt pentru care a primit 1 an si 6 luni cu suspendare dupa 6 luni a comis un altul care sunt sansele lui sa scape de ... (vezi toată discuția)