avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea mai favorabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea mai favorabila

daca cineva va fi condamnat la inchisoare cu executare (definitiv) sa zicem in aprilie (pt inselaciune) si in febr 2014 intra in vigoare nuol cod penal atunci va gratiata sau trebuie sa execute in intregime pedeapsa? (impacarea partilor inlatura raspunderea penala conform noului cod iar partile vatamate n au nici o pretentie)
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:30, 10 Februarie 2013
Regula este ca legea actioneaza pentru viitor si nu pentru trecut.

Daca in 2014 o sa intre in vigoare o lege mai favorabila si daca se va preciza concret ca are efecte si pentru trecut, exista posibilitatea sa i se aplice!
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia legata de acest subiect aici si sa nu mai dechideti un nou topic legat de aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Topic postat in 09.02.2013 -ora 18.38
animacikaa a scris:

ce contine "legea mai favorabila"? cand se aplica....???

adolfinapop a scris:

Pedepse mai blande, contraventii mai mici, ori fapta nu se mai pedepseste sau nu mai constituie contraventie

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Legea mai blanda se aplica daca exista legi mai aspre si legi mai blande.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepse accesorii art 71 al. 5 c.pen. vatamanu vasile vatamanu vasile Va rog sa-mi spuneti daca inculpatul CCC condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani de supraveghere mai are dreptul de a alege si a fi ales????? admis recursul ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici nutisoare nutisoare Bunicii mei au avut 4 copii.La moartea bunicii unul dintre copii a renuntat la mostenire.Intre timp au decedat tori copii si apoi bunicul.Cine are drept d4e ... (vezi toată discuția)
Interesant-ultima sansa...-posibila? pici80 pici80 dupa cum am auzit noul cod penal intra in vigoare in data de 01 febr 2014...iar pedepsele pt inselaciune arata asa: ... (vezi toată discuția)