avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Codul numeric personal postat abuziv pe site-ul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Codul numeric personal postat abuziv pe site-ul unei universitati

As dori sa intreb daca as avea vreo sansa sa castig un proces impotriva Univ. de Medicina di Cluj intrucat mi-a postat pe internet [ link extern ] !
Cel mai recent răspuns: calandrino21 , utilizator 10:22, 30 Decembrie 2010
Ce v-a postat pe internet?
Mi-a postat pe internet cnp-ul meu si cum ar trebui sa actionez in justitie.... m-as gandi sa cer despagubiri pentru acest lucru.
Au postat datele dvs.pe site-ul facultatii?Site-ul este protejat de o parola, ceva?sau e liber pentru oricine?Ati semnat un contract cu cu Universitatea, stiu ca se semneaza un contract cand te inscrii la o facultate, poate in acel contract se spune ceva despre asta.
La inscrierea pentru concurs am depus la dosar diploma de bac, copie dupc cartea de identitate si o chitanta de 200RON pentru particiarea la concurs. Dupa aceea, am mers ca sa-mi ridic o legitimatie de concurs, iar persoana care mi-a inmanat legitimatia mi-a spus sa ma uit pe internet pentru a vedea in ce sala sunt repartizat pentru examen. Lista aceea a aparut pe internet www.umfcluj.ro/forum/Cho80Biologie20.pdf si acolo figuram si eu. Florea Alexandru Silviu este numele meu. In dreptul numeleui, ca element de identificare, aparea si cnp-ul meu. Lista a aparut in 2007 si exista si azi. De aceea vreau sa dau in judecata univeristatea de medicina si sa-mi plateasca desagubiri pentru acest lucru. Credeti ca se poate sau mai bine-zis imi va accepta instanta aceasta pretentie?
Veti vedea, citind Legea nr. 677/2001, ca prin "date cu caracter personal" se intelege mult mai mult decat CNP-ul.

Opinia mea este ca, in raport de prevederile de ansamblu ale actului normativ mentionat mai sus, nu veti avea avea castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Dezvaluirea de date cu caracter personal, in alte conditii decat in Notificarea catre autoritate, este permisa cu acordul expres al persoanei ... (vezi toată discuția)
Cnp public mirunajenica mirunajenica in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale? (vezi toată discuția)