avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Codul numeric personal postat abuziv pe site-ul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Codul numeric personal postat abuziv pe site-ul unei universitati

As dori sa intreb daca as avea vreo sansa sa castig un proces impotriva Univ. de Medicina di Cluj intrucat mi-a postat pe internet [ link extern ] !
Cel mai recent răspuns: calandrino21 , utilizator 10:22, 30 Decembrie 2010
Dar totusi, este un aspect ilegal faptul de a ti se dezvalui anumite informatii pe internet. S-ar putea ca cineva sa se fi prevalat de CNP-ul meu in diferite scopuri. Chiar si art. 8 din L 677/2001 statueaza in mod expres:
Art. 8.
(1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
b) prelucrarea este prevazuta in mod expres de o dispozitie legala.

Deci, daca eu nu mi-am dat acordul pentru a mi se dezvalui numele, inseamna ca ei au gresit atunci cand au dezvaluit numele si in consecinta ar trebui sanctionati. Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa obtin despagubiri din partea Universitatii pentru acest lucru?
Aveti dreptate stimate calandrino21 dar trebuie sa probati (probe veridice, certe ...) faptul ca nu i la-ti dat spre publicare chiar dvs. , vizeaza mai multe aspecte, si trebuie dovedit faptul ca ati suferit un prejudiciu.
Dar ce probe trebuie sa aduc in fata instantei, afara de lista care era publicata pe internet si care face dovada ca am CNP-ul publicat?

Nu pot fi despagubit pt. faptul ca puteam suferi anumite incoveniente datorate acestei publicari?
Trebuie sa probati faptul ca nu ati dat-o dvs. spre publicare, cum a ajuns CNP dvs. in posesia acelei persoane daca nu prin acceptul dvs, respectiv prejudiciul suferit in urma publicari CNP, dar in primul rand sunteti un om de buna credinta si nu i lati incredintat CNP pentru al santaja pe individ.
Doresc sa aduc in discutie faptul ca am castigat in instanta, pe o actiune in realizare, dreptul de a obliga intimata Univ. de Medicina si Farmacie de a proceda la stergerea datelor cu caracter personal. Din probatoriu, instanta a retinut inscrisurile cu tabelele de concurs, unde figuram si eu(alaturat fiind CNP-ul meu). Intimata, prin intampinare, a marturisit ca au existat astfel de postari si ca a procedat la stergerea din baza de date a informatiilor personale. Instanta a considerat ca aceasta actiune(de stergere) nu este probata si a dispus in consecinta.
Mai mult, instanta mi-a acordat si daune morale pentru prejudiciul nepatrimonial creat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Dezvaluirea de date cu caracter personal, in alte conditii decat in Notificarea catre autoritate, este permisa cu acordul expres al persoanei ... (vezi toată discuția)
Cnp public mirunajenica mirunajenica in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale? (vezi toată discuția)