avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire persoana fizica pt vanzare teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire persoana fizica pt vanzare teren extravilan

acum aprox 6 ani am imputernicit pe cineva sa se ocupe de vanzarea a 13 pogoane undeva la tara!in procura facuta la notar se specifica ca se va ocupa de vanzarea terenului contra unei sume de bani data mie in fata notarului si a doi martori!acum 5luni a venit un domn la mine zicand ca trebuie sa mergem la notar ca sa facem actele de vanzare ca dl imputernicit nu a facut vanzarea!iar eu nu stiu ce sa fac si care este situatia terenului!este inca al meu sau trebuie sa fac actele cu respectivul?din cate am inteles cel imputernicit de mine a fost la randul lui imputernicit de dl care m_a vizitat de curand sa achizitioneze teren!doar ca a luat banii de la dansul si a plecat din tara fara sa se ocupe de vanzare!care este situatia terenului ?este inca al meu?
Nu ati facut o procura ci ati semnat un contract de mandat cu titlu oneros, adica l ati platit pe mandatar ca sa se ocupe. Din moment ce nu a indeplinit mandatul inseamna ca terenul este in proprietatea dvs. Ca sa va recuperati banii de la mandatar trebuie sa l actionati in instanta. Dvs vindeti terenul cumparatorului. Va trebuie cadastru si intabulare, daca aveti scoateti un extras de informare ca sa va lamuriti care este situatia juridica a terenului.
nu eu l_am platit !el mi_a dat mie o suma de 72 mil lei vechi atunci si pe actul facut cu el scrie procura adica imputernicire de catre mine pt a se ocupa de vanzare catre o firma din oradea!el a luat bani de la firma respectiva pt a cumpara teren!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
aditza740, utilizator
Procura nu este un act translativ de proprietate. Sunteti inca proprietarul terenului. Scoateti extras de carte funciara spre informare.
Este greu de inteles ce s-a intamplat.
Putea sa ia bani de la oameni in numele si pe seama dvs.

Probabil ca sunteti proprietar daca doar dvs. aveati dreptul de a vinde.
noi am facut o procura prin care il imputernicim pe dl respectiv cu depline puteri sa ne reprezinte pt vanzarea terenului nostru catre o firma din oradea cu un anume pret mentionand ca am primit suma respectiva iar dl respectiv nu s_a ocupat de vanzare!in schimbul sumei de bani a primit de la noi titlu de proprietate in original!

Alte discuții în legătură

Pamant vandut fara act de vanzare-cumparare gbaii gbaii Buna ziua, Ma adresez dvs., in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am aflat de aceasta problema recent si incerc sa o rezolv. In anul 2007, tatal ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament persoana imputernicita nicusan nicusan cum poate fratele meu sa-mi vanda un apartament in situatia in care lucreaza in strainatate si este venit doar pt o zi in Romania? Poate imputernici in fata ... (vezi toată discuția)
procura Veronica Popescu Veronica Popescu Pot ataca procura pe care o voi reda in continuare cuvant cu cuvant, motivul fiind ca prin aceasta procura nu i se permitea persoanei imputernicite sa vanda? ... (vezi toată discuția)