avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament persoana imputernicita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament persoana imputernicita

cum poate fratele meu sa-mi vanda un apartament in situatia in care lucreaza in strainatate si este venit doar pt o zi in Romania?
Poate imputernici in fata notarului pe cineva sa se ocupe de vanzarea apartamentului in numele sau?
Daca da, documentele ca: Certificat Fiscal pentru Cadastru si Intabulare;Certificatul fiscal etc le poate ridica persoana imputernicita?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:33, 30 Octombrie 2011
Da, poate imputernici o persoana sa va vanda dvs apartamentul ce l detine in proprietate si sa se ocupe de toate formalitatile pentru autentificarea actului de vanzare-cumparare, numindu le in acest sens in coprul mandatului (obtinere certificat fiscal, adeverinta asociatia de proprietari pentru cheluielile la zi ale intretinerii, cadastru, carte funciara). Extras de carte funciara pentru autentificare va cere notarul public la cererea mandatarului.
Mergeti la orice notar public cu dansul pt a face procura, sa aveti o copie a totlului de proprietate al apartamanetului pentru ca se va face referire in procura despre imobil.
dar in situatia in care vreau sa stiu dinainte de a ajune la notar daca apartamentul are sarcini pt ca vanzatorul are datorii la banca si CAR-uri?
Se poate cere extras de informare de la Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament pe baza unei procuri notariale mariabarbuc mariabarbuc Buna ziua, Pe numele meu s-a facut o procura notariala cu titlu gratuit (donatie) prin care pot vinde un apartament. As dori sa stiu cat timp este ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)
Renuntare "conventie de constituire a unui drept de habitatie viagera" valy_ungur valy_ungur [b]Buna ziua, In urma cu aproximativ patru luni am incheiat un contract cu o persoana : CONVENTIE DE CONSTITUIRE A UNUI DREPT DE HABITATIE VIAGERA ... (vezi toată discuția)