am incheiat un contract de cesiune de creanta in calitate de cesionar in vederea transmiterii acestui drept catre o alta persoana.contractul este in termen.intre timp,apare un posibil cumparator x,dar doreste sa cumpere direct de la cedenta-titulara dreptului la despagubire.se incheie un contract in care eu am calitatea de mandatar al cedentei,iar acest contract este incheiat cu termen,sub conditia desfiintarii lui daca nu este achitat pretul pana la termen.contractul intre mine si cedenta nu este denuntat.pana la implinirea termenului,x impreuna cu cedenta denunta contractul in care eu am calitatea de mandatar si x calitatea de cesionar pentru a vinde mai departe.In aceasta situatie,calitatea mea de cesionar din primul contract inceteaza pentru ca am incheiat contractul de mandat?
Prea mulţi cedenţi şi cesionari. Ce-ar fi să-i nominalizaţi? Cedentul A - cel de la care aţi primit creanţa, apoi dumneavoastră, primul cesionar, B iar cel de-al doilea cesionar, C.
Ar fi mai simplu pentru noi şi să înţelegem, şi să vă răspundem.
Daca cedenta v-a cesionat dumneavoastra acel drept, in ce temei a facut al doilea contract? Inainte de incheierea celui de al doilea contract a fost reziliat-rezolutionat/anulat/etc. primul contract? In calitate de cesionar sunteti titularul acelui drept cesionat dumneavoastra, atat timp cat acel contract este in vigoare.
ma bucur ca m-am facut inteleasa.Dreptul ei l-a cedat cu acordul meu ,in sensul ca am cazut de acord - a semnat mandatul remunerat - ca nu voi activa clauzele in contra ei pe perioada cat va fi in vigoare contractul semnat de ea cu x.Nu,contractul meu cu cedenta nu a fost denuntat.Inteleg ca ,daca am acceptat mandatul pe perioada cat contractul meu cu cedenta era in vigoare,nu-mi afecteaza in vreun fel calitatea de cesionar?Adica se poate considera ca pe perioada cat a fost in vigoare contractul dintre cedenta si x,in contractul dintre mine si cedenta au fost" suspendate " drepturile si obligatiile noastre,si,odata incetat - in orice forma denuntat,termenul s-a implinit etc-contractul lui x,drepturile si obligatiile din contractul meu cu cedenta isi reiau termenul ?
Un raspuns clar nu va poate fi dat decat in urma studierii celor doua contracte. Nu am de unde sa stiu ce prevad cele doua contracte. Va pot spune ca "drepturile si obligatiile" nu pot fi suspendate de un alt contract. Poate fi un contract afectat de un termen sau de o conditie suspensiva, a carui executare sa depinda de implinirea acelui termen sau indeplinirea conditiei, dar aceste clauze trebuie prevazute in contractul pe care il afecteaza.
Daca primul contract este valabil si v-ati executat intocmai obligatiile pe care vi le-ati asumat prin incheierea lui, inclusiv ati notificat debitorul cedat, etc. , daca acest contract nu este afectat de vreun termen sau conditie suspensiva care nu s-a indeplinit sau exista sanse sa nu se indeplineasca, atunci acest contract este valabil incheiat.
multumesc pt atentie!Am inteles abordarea dvs,intr-adevar ,contractul meu cu cedenta este afecta de un termen suspensiv - plata pretului la inscrierea actiunilor la FP,termen ce nu s-a implinit.Dar inlauntrul acestui termen suspensiv stipulat in contractul dintre mine si cedenta ,se incheie un alt contract,cu acordul meu,intre cedenta si x,tot un contract cu termen- achitarea pretului in 30 zile- contract in care eu am calitatea de mandatar.Acest contract inceteaza prin acordul partilor-cedenta si x- inainte de implinirea termenului.Raman la intrebarea daca am permis incheierea celui de-al doilea contract- in care am avut calitatea de mandatar,acesta fiind acum desfiintat,deci nu mai exista,contractul meu este valabil,iar pentru ca m-am obilgat ca cesionar intr-un contract cu termen,intre timp am devenit mandatar intr-un contract desfiintat, imi afecteaza calitatea de cesionar?
Cesiune de creanta
Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune
rao76
In anul 2009 am incheiat un contract de cesiune cu X in calitate de cedent , eu, avand calitatea de cesionar prin care mi-au fost cesionate toate drepturile ... (vezi toată discuția)