avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... decizie in recurs la ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

decizie in recurs la ordonanta presedintiala

Ca urmare a unei cereri de ordonanta presedintiala, am castigat dreptul de a avea relatii personale cu minorul, in baza unui program, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a divortului. Sotia a cerut recurs, i-a fost admis si mie mi-a fost respinsa cererea de ordonanta presedintiala (inca nu am primit hotararea, ca sa aflu si justificarea).
Daca eu consider aceasta hotarare din recurs ca fiind netemeinica si nelegala, mai pot intreprinde ceva, in stadiul aceasta?
Daca da, puteti sa-mi spuneti, va rog, ce anume as mai putea face?
Cel mai recent răspuns: 2cool4school , utilizator 14:26, 4 Februarie 2013
Nu mai puteti face nimic.
Poate sa deschideti un alt proces dupa ce vor aparea schimbari.

Mai puteti seziza CEDO daca considerati ca v-au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului.
2cool4school a scris:
.........
Sotia a cerut recurs, i-a fost admis si mie mi-a fost respinsa cererea de ordonanta presedintiala (inca nu am primit hotararea, ca sa aflu si justificarea).
.........

Hotărârile judecătoreşti pronunţate în calea de atac a recursului nu se comunică părţilor. Se comunică numai hotărârile care pot fi atacate cu apel sau cu recurs (art. 266, alin. 3 Cod procedură civilă).

Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca ati pierdut in recurs inseamna ca nu ati facut opozitie, nu v-ati motivat indeajuns apararea. Hotararile date in recurs nu se comunica partilor, astfel ca va trebui sa va deplasati la arhiva instantei si sa solicitati hotararea. Dupa ce intrati in posesia hotarari o puteti ataca pe cale extraordinara de atac, prin recurs in anulare cu rejudecarea cauzei sau asa cum vi se sugera mai sus sa asteptati un alt moment prielnic, din motive noi diferite de cele pe care le-ati invocat in acest proces.
Va multumesc pentru raspuns! Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce implica o actiune de recurs in anulare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere executare silita xerox xerox Am avut un dosar pe ordonanta presedintiala, si am fost declarat decazut in drepturi, si pus sa platesc niste cheltueli de judecata. Am pierdut si in recurs si ... (vezi toată discuția)
Proces castigat-recurs pierdut Sorincrys Sorincrys Buna seara,am si eu o nelamurire poate ma poate ajuta cineva cu cateva indrumari si sfaturi.O sa incerc sa redau situatia cat pot de clar,dar recunosc ca nu ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)