Buna ziua,am si eu o nelamurire:lucrez in domeniul militar si problema este lipsa oamenilor si abuzarea personalului de a face ture suplimentare. mentionez ca sunt neplatite si nu se dau libere. ideea este ca atunci cand am intrebat de ce nu se poate face nimic mi s-a spus ca armata nu se supune codului muncii. Oare este adevarat? Si cum pot duce problema aceasta la bun sfarsit ,fara sa ma intereseze de lipsa personalului ci doar de mine si de rezolvarea problemelor mele. Va multumesc .
Pentru sectorul bugetar, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.
In cazul in care cei competenti refuza sa aprobe timpul liber corespunzator, iar noi suntem manipulati ca de fapt nu este nimic de facut? In acest sistem la un anumit nivel,daca vii cu idei noi de a-ti cere drepturile esti impins in situatia de a-ti da demisia , sau taci si faci dupa cum se ordona. Ce credeti ca as putea face mai departe pentru a rezolva problema. Va multumesc pt sfaturile acordate.
Singura solutie ar fi actionarea in judecata ... incercati sa luati legatura cu cei de la Direcţia Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Apărării Naţionale sa vedeti acre este sipozitia acestora.
Nu trebuie sa intrati in audienta le puteti trimite o solicitare in acest sens, fie prin posta , fie prin email
Adresa : Str. Drumul Taberei, nr. 7-9, sector 6, Bucureşti