avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizitare

Fostul meu sot are drept de vizitare a copiilor in fiecare al doilea weekend de la ora 8 pana la ora 20. Ultima lui vizita a fost in luna mai, anul 2012, de atunci nu s-a mai interesat de copii. Acuma daca ar vrea sa vina, ce program mai respecta, de unde mai calculeaza al "doilea" weekend, si in plus copii deja nu mai vor sa-l vada, amintind de ultimile vizite ale lui, care toate au fost cu scandal in fata lor.
In ce cadru legal pot sa-mi protejez copii de urmatoarea vizita? Mentionez ca sunt minori, de 8 si de 4 ani.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:29, 4 Februarie 2013
"Acum daca ar vrea sa vina" programul de vizitare este la fel, cel stsbilit prin sentinta judecatoreasca.

Daca copiii nu vor sa-l vada, nu pot fi nici fortati si nici obligati.

Parintii sunt persoane adulte care trebuie sa inteleaga acest lucru (cel putin asa se presupune!!! #-o ) si sa respecte dorinta copiilor in acest sens.

Este evident ca dragoste cu forta nu se poate... deci, nici copiii nu pot fi obligati sa il vada pe tatal lor daca ei nu vor.

Este obligatia lui de tata de a castiga inima propriilor copi.
Vb cu tatal, urmatorul week-end ar fi al doi-lea din luna asta, ati putea pregati copiii psihic pana la sfarsit de saptamana.
buna ziua!
dar in cazul in care sa presupunem ca un copil este influentat de de mama si bunica sa nu-si vada tatal de care este atasat,prin diferite metode.
cu multumiri
Pentru Tiffani: nu stiu cat de bine le-ar face copiilor aceasta protejare, ma tem ca pe termen lung le va fi mai rau, dar nu va cunosc intreaga situatie.

Pentru speed: ce e in situatia data? Doriti solutii pentru copil, pentru mama, pentru tata?
Pentru tata, tata care isi iubeste copilul. dar care a vazut o schimbare de comportament fata de el influentat de mama si bunica si in prezenta mea si nu numai.

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor pentru bunici și unchi. poate fi mama obligată prin instanță să fie de acord cu acest lucru? ddo ddo Buna ziua, Într-o cerere formulata de bunicii paterni, unchii si mătușile din partea tatalui, pentru drept de vizita nepot: 1. Instanta poate obliga ... (vezi toată discuția)
Am depus cerere de divort, relatia cu sotul meu fiind iremediabil ... gabi dobrescu gabi dobrescu Am depus cerere de divort.Relatia cu sotul meu fiind iremediabil deteriorata.Dupa multi ani de santaj, hartuire si abuz psihic am prezentat aceasta situatie pa ... (vezi toată discuția)